Societat 20/01/2012

Els europeus llencem el menjar

Brussel·les proposa canvis en l'etiquetatge per no malbaratar 89 milions de tones d'aliments a l'any. El 60% dels 179 quilos de menjar per capita que es llença anualment es podria evitar. En els últims 38 anys el malbaratament d'aliments ha augmentat un 50%

Laia Forès
1 min

BarcelonaLa Comissió Europea assegura que cada any es llencen 89 milions de tones de productes alimentaris sense consumir als països europeus, xifra que podria augmentar un 40% el 2020 si no es prenen mesures, tal com ha advertit Brussel·les. L'Eurocambra ha aprovat aquest dijous un informe en què demana a la Comissió que impulsi mesures per reduir les tones de menjar que acaben cada any a les escombraries.

L'Eurocambra proposa que tots els aliments tinguin dues dates: una que indiqui la data màxima per a poder vendre els productes i una altra que marqui la data límit per a poder-los consumir. L'objecti és que el 2025 s'hagin reduït a la meitat les tones d'aliments que es llencen.

Les dades de la Comissió Europea mostren que el 60% dels 179 quilos de menjar per capita que es llença cada any es pot evitar. Des del 1974 el malbaratament alimentari ha augmentat un 50%.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA Premium.

stats