Societat 09/10/2014

3.800 euros mensuals i serveis sexuals gratis: el que cobraven els guàrdies urbans per alertar d'inspeccions

Quatre agents estan implicats en una xarxa de blanqueig de diners procedents de la prostitució

Efe
2 min

BarcelonaEls guàrdies urbans de Barcelona detinguts per la seva implicació en una xarxa de blanqueig de diners procedents de la prostitució cobraven 3.800 euros mensuals dels propietaris dels clubs a canvi d'avisar-los d'inspeccions. També eren obsequiats amb serveis sexuals

En el sumari del cas, a què ha tingut accés Efe, els Mossos d'Esquadra destaquen en diversos informes policials l'existència d'un grup de quatre policies de la Guàrdia Urbana de Barcelona, anomenats 'pepitos', que col·laboraven amb els propietaris de locals d'oci "facilitant informació de caràcter policial i d'accés restringit".

Els quatre agents de la Guàrdia Urbana van ser detinguts a finals del mes passat, en el marc d'una investigació contra una organització dedicada al blanqueig de capitals procedents de la prostitució en la qual van ser arrestades en total 25 persones, entre elles els empresaris Juan B. i el seu soci Carlos C., que controlaven els locals d'oci de Barcelona situats a l'epicentre de la xarxa.

La investigació, segons revela el sumari, es va iniciar fa prop d'un any arran de les denúncies presentades per clients dels locals propietat dels detinguts, que van explicar que havien estat narcotitzats en prendre una consumició amb una prostituta i, posteriorment, els havien buidat les targetes de crèdit.

Per ordre judicial, es van intervenir els telèfons dels empresaris, que, entre altres espais, controlaven el Teatre Principal, a la Rambla de Barcelona, i locals d''striptease' com el Night Beach, al carrer València, i El Fuego. Va ser així com es va constatar que quatre agents de la Guàrdia Urbana facilitaven informació policial a Carlos C., qui cap a mitjans de cada mes "els paga dinars, begudes i serveis sexuals", a més de lliurar-los un sobre amb diners en metàl·lic, sostenen els Mossos d'Esquadra en un informe. Aquesta informació facilitada a Carlos C. "els permet estar preparats davant de qualsevol inspecció o actuació policial i/o administrativa en relació amb el funcionament dels seus locals i en especial dels clubs", prossegueix l'informe policial. "D'aquesta manera, l'organització evita qualsevol sanció econòmica i/o la clausura o precinte de les seves activitats, així com qualsevol acte contrari als interessos de l'organització", cosa que segons els Mossos permet als clubs "funcionar de forma segura, garantint els guanys econòmics generats de l'explotació d'aquests negocis".

"A la nòmina de l'organització"

Per a la policia, la remuneració en metàl·lic rebuda pels agents "és equiparable a considerar que els quatre agents estarien en la nòmina de la mateixa organització, de la qual, a més, rebrien tractes de favor i invitacions". De fet, el dia en què van ser detinguts, un dels agents portava un sobre de Pachà Sitges –empresa vinculada a Carlos C.– amb la inscripció "pepis" en bolígraf i 1.000 euros a dina, sense que l'arrestat en donés "una explicació coherent", segons manté la jutge instructora.

La investigació va permetre constatar l'existència d'un sopar que Carlos C. va mantenir amb els guàrdies urbans imputats al restaurant Els Barrils de Barcelona el 25 d'agost, una trobada que la policia va vigilar i que, posteriorment, va ser comentada pels comensals per telèfon.

stats