SUCCESSOS
Societat 14/08/2019

Més homicidis a Barcelona que en tot el 2018

Amb 11 víctimes a la capital catalana, ja se superen les 10 morts violentes de l'any passat

Ara
2 min
El remolc del camió on es va trobar el cadàver d’una dona al passeig de Cantunis de Barcelona, un dels dos últims assassinats.

BarcelonaUn total d'11 persones han sigut víctimes d’homicidis o assassinats a Barcelona des de principi d’any i fins ara, una xifra que ja supera les 10 morts violentes que es van produir en tot l'any passat a la capital catalana. Els quatre primers casos es van produir entre el gener i el juny -aquesta dada inclou l'alt càrrec de Corea del Sud que va morir després de patir una estrebada, tot i que l'estadística oficial no ho recull així-. Els altres set han sigut només entre aquest juliol i fins al 12 d'agost, quan es va conèixer l'últim assassinat d'una dona sueca trobada morta sota el remolc d'un camió al passeig de Cantunis.

En el conjunt de Catalunya, entre el gener i el juny, 21 persones han sigut víctimes d'homicidis o assassinats. Entre el juliol i l'agost, a part dels set casos de Barcelona, s'han produït tres morts violentes més a la resta de Catalunya: dos crims masclistes a Terrassa i l'Hospitalet i un assassinat a la Mina (Sant Adrià del Besòs). Per tant, la xifra a nivell català s'eleva a 31 homicidis fins al 12 d'agost. En tot el 2018 es van registrar 44 morts violentes a Catalunya.

Dos ferits greus

En paral·lel, ahir es van produir dos fets violents a Barcelona que van provocar dos ferits greus, tot i que no es tem per la seva vida. Es tracta de dues baralles amb arma blanca en poques hores de diferència, a Ciutat Vella. La primera va tenir lloc al Pou de la Figuera, al barri de la Ribera, cap a tres quarts de deu de la nit, i la víctima va ser traslladada, en estat greu, a l’Hospital del Mar. Hores més tard, cap a dos quarts de sis de la matinada, els Mossos rebien l’avís d’una nova baralla amb arma blanca al carrer. En aquest cas, a la Barceloneta, a prop del pla de Palau. El ferit en aquesta segona agressió també va ser traslladat a l’hospital i la policia va poder detenir una persona com a presumpta responsable de l’agressió.

stats