Societat 14/10/2020

Metges de Catalunya ajorna la vaga a l’atenció primària de l’ICS davant l’empitjorament de la pandèmia

El sindicat prioritza la salut de la població a les reivindicacions laborals

Ara / Acn
2 min
Facultatius dels centres d'atenció primària protesten a les portes de l'Institut Català de la Salut (ICS), en la primera jornada d'una vaga convocada pel sindicat Metges de Catalunya i prevista per quatre dies.

BarcelonaEl sindicat Metges de Catalunya (MC) ha decidit aquest dimecres al vespre aturar les mobilitzacions i ajornar la vaga que havia convocat en els dispositius d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) entre els dies 13 i 16 d'octubre, davant l'empitjorament dels indicadors de la pandèmia de covid-19. El sindicat ha pres aquesta decisió "anteposant la cura de la salut de la població a la legítima i justa defensa de la millora de les condicions laborals i salarials del personal mèdic, que està patint, des de fa molts anys, una sobrecàrrega de treball asfixiant que dinamita els més mínims estàndards de qualitat assistencial".

Per aquest motiu, l'organització, majoritària entre els facultatius, vol deixar clar a l'ICS que no abandona les seves reivindicacions sinó que "només" ajorna les mobilitzacions fins que la situació pandèmica millori a Catalunya. "Els responsables sanitaris i la població en general han de saber que, si es manté l'actual procés de destrucció massiva de l'atenció primària, els facultatius, esgotats i sense les condicions adequades per a l'exercici professional, no podrem atendre els problemes de salut dels nostres pacients. Si el present ja és esgarrifós, el futur serà infaust", conclou.

En aquest sentit, el sindicat acusa l'ICS i el departament de Salut de "menysprear" la professió mèdica i no atendre les seves reivindicacions "en negar-se a seure a negociar cap de les demandes plantejades per millorar l'atenció al pacient i les condicions laborals dels professionals".

Per tot plegat, MC assegura que continuarà lluitant "per evitar el desmantellament del primer nivell assistencial i no ser còmplice de la negligència dels responsables sanitaris". Finalment, l'organització agraeix el suport que ha rebut de la ciutadania, d'alguns grups parlamentaris i de representants d'altres col·lectius sanitaris.

stats