RELIGIÓ
Societat 13/08/2011

Missa multitudinària amb 35.000 joves a Barcelona

La trobada és una avantsala per a la Jornada Mundial de la Joventut que el Papa Benet XVI presidirà a Madrid la propera setmana

Marta Bausells/efe
2 min
Una assistent a la missa multitudinària al Fòrum / M.B.

BarcelonaUns 35.000 joves arribats d'arreu del món s'han reunit a Barcelona en una missa que s'ha celebrat aquest matí al recinte del Fòrum. La trobada és l'acte central de la trobada de joves catòlics a Barcelona, avantsala de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) que tindrà lloc a Madrid la setmana que ve amb la presència del Papa Benet XVI.

La missa, organitzada per les diòcesis catalanes, l'ha oficiat l'arquebisbe de la ciutat, Lluís Martínez Sistach. La diòcesis de Barcelona facilita allotjament per als joves al Palau Sant Jordi, al pavelló de la Mar Bella, en escoles cristianes, parròquies i domicilis particulars. En total, més de 13.000 joves de països com Itàlia, França, Alemanya o l'Índia, han estat acollits a la ciutat, però són moltes les poblacions catalanes que també han organitzat dispositius per acollir assistents.

Sistach, acompanyat dels cardenals de Colònia, Nàpols, Milà i París, a més de molts més bisbes i arquebisbes, ha oficiat la missa des d'un altar que s'ha instal·lat sota la placa fotovoltaica del Fòrum. Durant l'homilia, en què ha alternat el català –idioma principal de la missa– amb el castellà, l'italià, l'anglès i el francès, ha apel·lat a l'amor "per a tota la humanitat, sense cap distinció, però amb especial atenció per als pobres", en imitació, ha dit, al que professava la mare de Déu.

A l'acte hi eren presents autoritats com la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en nom del govern, el director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Xavier Puigdollers.

La trobada de joves se celebrarà a Madrid entre el 16 i el 21 d'agost. Mentre arriba, però, a Barcelona –la ciutat que aquests dies previs acull més pelegrins– s'han organitzat activitats per als joves que han passat per la ciutat. Aquesta tarda hi ha concerts previstos al Fòrum i visites guiades a la Catedral o la Sagrada Família, i demà, dues misses al temple de Gaudí en diferents idiomes i dinars de germanor.

Els joves presents a l'acte, entre cants i balls, s'han mostrat emocionats. "He plorat, avui. Ha estat commovedor" deia Anna, de 23 anys, una jove australiana que ja havia participat anteriorment en una JMJ. "És fantàstic poder celebrar-ho amb tants joves d'arreu del món, tot i que l'experiència és una mica aclaparadora", matisava la Stephanie, de 25 anys i provinent de Filipines. "Portem un any esperant i preparant-nos des del nostre país per això", afirmava emocionat un jove de Belize. "Tot just ha començat i ja hi ha molt bones vibracions, hem fet moltes noves amistats", celebrava un company seu.

stats