Societat 25/02/2018

El Mobile arrenca amb mobilitzacions en contra i a favor del rei

Aquesta tarda hi ha convocades protestes de signe contrari al centre de Barcelona

Ara
2 min
Felip VI visitarà Catalunya el 25 de febrer per primera vegada després de l’1-O

BarcelonaLa visita del rei Felip VI per inaugurar el Mobile World Congress no passarà desapercebuda. Ja hi ha convocades diverses concentracions, tant a favor com en contra del rei Felip VI, per a aquesta tarda. La CUP, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i els Comitès de Defensa de la República (CDR) han convocat per a les 9 de la nit una cassolada contra el monarca: "Fem la cassolada més gran del món", diu el cartell de la convocatòria.

"Aquest diumenge el rei Felip VI ve a Barcelona. Rebem-lo fent una gran cassolada per haver donat suport a la repressió policial contra votants pacífics l'1-O", ha escrit Òmnium en el seu compte de Twitter. L'entitat aconsella fer sonar el clàxon en el cas que a les 9 de la nit s'estigui al cotxe.

Com a avantsala de tot això, diverses desenes d'independentistes pertanyents als CDR estan rebent els congressistes a l'aeroport del Prat amb cartells en què reivindiquen drets humans, llibertat i democràcia. Els CDR fan una crida a concentrar-se, a partir de les 17.30, a la plaça Urquinaona i l'avinguda de la Catedral: "Porteu cassoles, xiulets i altaveus. Soroll i xivarri, que se senti la veu del poble". El sopar inaugural del Mobile, que comptarà amb la presència del rei Felip VI, se celebra avui al Palau de la Música.

També hi ha previstes mobilitzacions a favor de la visita del rei a Barcelona. La Coordinadora per Tabàrnia, al costat d'altres associacions, ha convocat una concentració a les 5 de la tarda a la plaça Catalunya amb l'objectiu de "donar la benvinguda al cap de l'Estat", segons indica la plataforma Tabàrnia al seu compte de Twitter.

La concentració pretén convertir-se en "un acte de desgreuge a qui ha sabut defensar l'estat de dret amb l'hegemonia moral que atorga estar del costat de la llibertat, l'estat de dret i la llei", segons explica la coordinadora en un comunicat.

També en suport al monarca hi ha convocada una altra concentració, en aquest cas a les 6 de la tarda a la plaça Urquinaona, amb l'objectiu de "neutralitzar l'escarni anunciat per part de grups radicals independentistes", segons una convocatòria, promoguda per sis ciutadans anònims.

stats