Societat 27/06/2019

Mor l'alt càrrec de Corea del Sud que va patir una estrebada a Barcelona

Els Mossos continuen buscant el lladre, que anava en moto i que va actuar a prop de Diagonal Mar

P.e.
1 min
Exterior del centre comercial Diagonal Mar, a prop d'on va passar el robatori, en una foto d'arxiu

BarcelonaL'alt càrrec del govern de Corea del Sud que estava en estat crític des d'aquest dilluns després de patir una estrebada a Barcelona ha mort. Els Mossos d'Esquadra continuen buscant el lladre, que anava en moto i que va actuar a prop del centre comercial Diagonal Mar. La víctima, de 49 anys, va caure a terra i es va donar un fort cop al cap que la va deixar inconscient. Des d'aquest dilluns a la nit estava ingressada a l'Hospital del Mar, on ha mort aquest dijous a la tarda.

Els fets van passar aquest dilluns a la nit, quan l'alt càrrec va ser víctima d'un robatori violent. L'autor, a través d'una estrebada, li va robar la bossa. Utilitzar una moto és un 'modus operandi' dels grups de lladres de rellotges de luxe, que actuen sobretot amb els turistes. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos manté la investigació oberta.

Després dels fets, el departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència es va posar a disposició del consolat de Corea del Sud a Barcelona per aquest robatori patit per Hyewol Kim, vicepresidenta de la Comissió Presidencial per a la ciutat de la Cultura de l'Àsia del govern de Corea del Sud. El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, va anunciar aquest dimarts la voluntat de traslladar als responsables de Corea del Sud que "aquest tipus de violència no és habitual" a Barcelona i que es treballa perquè els visitants de la ciutat "puguin sentir-se segurs".

stats