Societat 22/05/2019

Mor el divulgador científic Eduard Punset als 82 anys

El també exministre, advocat i economista ha mort després d'una llarga malaltia

Ara
1 min
Punset repassa teories científiques de tot tipus al seu nou llibre .

BarcelonaEl divulgador científic, exministre, advocat i economista Eduard Punset (Barcelona, 1936) ha mort avui als 82 anys després d'una llarga malaltia. La seva família ha volgut retre-li homenatge a través del seu compte de Twitter amb unes imatges del programa 'Redes', que dirigia i presentava. Els seus familiars han destacat la seva "insaciable curiositat i el seu etern optimisme".

Punset va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat el 2011 per una trajectòria marcada per la seva dedicació a acostar al gran públic els últims descobriments sobre ciència. Amb una vintena de llibres publicats sobre anàlisi econòmica, reflexió social i divulgació científica, era doctor 'honoris causa' per la Universitat de les Illes Balears.

També va tenir un paper polític destacat com a ministre de Relacions per a les Comunitats Europees i com a conseller de Finances de la Generalitat. Punset va ser diputat al Parlament, al Congrés i al Parlament Europeu. Va militar en diferents partits, com ara el Partit Comunista, la UCD i el Centre Democràtic i Social d'Adolfo Suárez. També va formar-ne un, Foro, que es va presentar a les europees l'any 1994 però no va aconseguir cap eurodiputat. En els últims anys se l'havia vist en actes de Junts per Catalunya.

Punset era llicenciat en dret per la Universidad Complutense de Madrid i tenia un màster en ciències econòmiques per la Universitat de Londres. Va ser director econòmic de l'edició per a l'Amèrica Llatina del setmanari 'The Economist' i economista del Fons Monetari Internacional als Estats Units i a Haití.

stats