Societat 17/04/2013

"Hem d'ajudar els polítics que s'estimin més el país que el partit": Mossèn Josep M. Ballarín, a Catalunya Ràdio, en 10 frases

Amb 93 anys, mossèn Ballarín acaba de publicar un nou llibre: 'Pluja neta bassals bruts'. L'ha presentat a 'El matí de Catalunya Ràdio', amb Manel Fuentes, on també ha reflexionat sobre l'actualitat política catalana

Ara
1 min
Josep Maria Ballarín

BarcelonaMossèn Josep Maria Ballarín acaba de publicar, amb 93 anys, el seu darrer llibre: 'Pluja neta bassals bruts'. Aquest dimecres l'ha presentat a 'El matí de Catalunya Ràdio', on també ha reflexionat sobre la realitat política catalana i altres aspectes de l'actualitat. Resumim les seves declaracions en 10 frases:

1. "Hem d'ajudar els polítics que s'estimin més el país que el partit"

2. "Junqueras és un home fonamental per al país. El tinc per molt intel·ligent, però a vegades posa els interessos del partit per davant del país"

3. "Ara mateix, segurament no hi ha cap polític capaç de fer-ho bé. Jo sóc de tots i no sóc de cap"

4. "Faig una advertència als periodistes: un senyor que fa la calúmnia i penja pecats a un senyor que no ha fet, és pecat mortal. El senyor que informa sobre un altre de forma deshonrosa, encara que sigui veritat, també és pecat mortal"

5. "L'Església és un cos molt gros, i costa de moure. Hi ha un poder enquistat que costarà canviar"

6. "Sóc més o menys creient, però el món eclesiàstic és una realitat diferent"

7. "El rei és una entitat inútil. Un mediador és important, però com que no li deixen fer mediació, aleshores es dedica a caçar elefants"

8. "Potser des de Barcelona no us n'adoneu, però als pobles de Catalunya hi ha una tremenda vitalitat"

9. "El llibre l'he fet en un mes [...]. No hi sento d'una orella i no hi veig; per tant, no puc llegir [...]. Al matí pensava i a la tarda, dictava"

10. "M'estimo aquest país, per això sóc crític"

stats