Societat 08/04/2016

Un mosso, entre els detinguts en una xarxa de narcotràfic amb 29 arrestats

L'agent està acusat d'avisar la banda que estava sent investigada

Europa Press
1 min

BarcelonaUn agent dels Mossos d'Esquadra de Lleida és un dels 29 detinguts per agents de la Policia Nacional per la seva participació en la suposada organització criminal especialitzada en la introducció i comercialització d'estupefaents a Saragossa i a Catalunya. En l'operació, batejada com a 'Picapedra', s'han intervingut cinc quilos de cocaïna, més de dos quilos de marihuana i 37.000 euros en efectiu.

La investigació va començar el setembre de 2015 quan es va detectar la presència d'un grup criminal organitzat i jerarquitzat dedicat al narcotràfic i assentat a la capital aragonesa. L'agent dels Mossos, que ha quedat en llibertat amb càrrecs, està acusat d'avisar la banda sobre que podrien estar sent investigats.

En un primer moment, les indagacions es van centrar en un ciutadà colombià que s'estava dedicant presumptament a la distribució de cocaïna des d'un domicili de Saragossa. Posteriorment es va poder identificar la resta d'integrants del grup criminal. Entre ells es trobaven els establerts a Saragossa, dedicats a la distribució directa al consumidor, i els proveïdors i transportistes de l'estupefaent, que operaven des de diverses localitats de la demarcació de Barcelona.

stats