Societat 21/01/2012

La Generalitat pacta amb els funcionaris de presons, però es trenquen les negociacions amb els Mossos

El Govern pacta una davallada de sou i de dies festius amb els treballadors de presons, que l'hauran de ratificar en assemblea. Els Mossos no accepten les retallades salarials i es tornaran a mobilitzar

Ara
1 min

BarcelonaAquesta matinada representants dels funcionaris de presons i del Departament de Justícia han signat un preacord en la negociació per les retallades. Els funcionaris solucionen, després d'una reunió que ha durat més de 8 hores, els problemes de complements retributius i de dies festius. Es passa de 16 a 14 festius extraordinaris. Els funcionaris no hauran de treballar necessàriament dies festius, tal i com volia la Generalitat. Els funcionaris mantindran aquesta retribució que la Direcció General pretenia eliminar. Ara és de 133 euros al mes, i segons aquest preacord, queda reduïda a 91 a les nòmines del 2012. La primera meitat del 2013 passaria a 110 euros i a partir de juliol de l'any que ve pujaria a 120 euros. L'acord s'haurà de ratificar a les assemblees que s'haurien de celebrar en les pròximes setmanes a tots els centres penitenciaris, i després l'haurà d'aprovar la mesa sectorial de negociació del personal d'administració i tècnic i pel Govern. Com a molt tard, l'acord es farà efectiu el 31 de març.

Les negociacions amb els Mossos d'Esquadra, en canvi, s'han trencat. El representant del cos ha declarat que accepten la congelació del sou proposada per la Direcció General de Policia, però no una retallada. El conseller d'Interior, Felip Puig, afirma que la retallada de sous és irrenunciable. Els Mossos asseguren que hi haurà noves protestes.

stats