Societat 15/02/2014

Els Mossos desmantellen una gran plantació de marihuana en una nau a l'Hospitalet de Llobregat

Els encarregats de la instal·lació eren treballadors d'una associació cannàbica. Els agents han comissat 2.800 plantes

Acn
2 min

L'Hospitalet de LlobregatEls Mossos d'Esquadra han detingut el responsable d'una nau industrial de l'Hospitalet de Llobregat i han imputat tres persones més per un delicte contra la salut pública després de comprovar que al recinte s'estava conreant una gran quantitat de plantes de marihuana. Els agents han comissat 2.800 plantes, segons han informat en un comunicat. Els encarregats de la plantació eren treballadors d'una associació cannàbica. La instal·lació constava d'un sistema elèctric molt complex per al manteniment de les plantes i la connexió elèctrica de la nau s'havia manipulat i arribava des d'un transformador pròxim, amb una defraudació mensual d'uns 9.000 euros. La investigació es va iniciar al mes de novembre quan diverses informacions indicaven que en una nau industrial de l'Hospitalet de Llobregat s'estaven conreant gran quantitat de plantes de marihuana.

El 4 de febrer els agents van registrar la nau industrial i van comprovar que estava habilitada per conrear-hi un gran volum de plantes de marihuana. Així, els responsables de la plantació havien habilitat una gran infraestructura per tal de no aixecar sospites a les naus col·lindants. Concretament la nau disposava d'un sistema de ventilació i filtres per evitar la propagació d'olors i una instal·lació elèctrica molt complexa per tal de poder mantenir les plantes a una temperatura constant; també disposava de sistemes de regadiu, enllumenat, ventilació i escalfament molt complexos, segons el comunicat policial.

La connexió elèctrica de la nau s'havia manipulat i arribava des d'un transformador pròxim. La companyia subministradora de l'electricitat va realitzar un peritatge de la defraudació i va concloure que la defraudació d'electricitat diària era de 300 euros i que mensualment pujava a uns 9.000 euros.

Els encarregats de la plantació eren treballadors d'una associació cannàbica que exercien funcions de jardiners, personal de manteniment i repartidors de la marihuana, per vendre'n posteriorment a locals de clubs de fumadors de cànnabis.

Davant tots els indicis recollits, els agents van procedir a detenir el responsable de la nau industrial i van imputar tres persones més per un presumpte delicte contra la salut pública i per un delicte de defraudació de fluid elèctric. Un cop el detingut va passar a disposició judicial, el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

83 plantes en un habitatge al Garraf

En un altre operatiu policial portat a terme a Sant Pere de Ribes (Garraf), els Mossos han detingut un home de 46 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Els fets van succeir el 7 de febrer, quan la comitiva judicial formada pel personal d'un jutjat d'instrucció de Vilanova i la Geltrú havien anat al domicili de la persona posteriorment detinguda per dur a terme una execució judicial.

La comitiva judicial va demanar la presència dels Mossos d'Esquadra en veure que al primer pis de l'habitatge hi havia gran quantitat de plantes de marihuana. Quan els agents van arribar al lloc, van escorcollar l'habitatge, acompanyats per la comitiva judicial i la persona que estava en aquest domicili. Durant l'escorcoll de l'habitatge els agents van observar un total de 83 plantes de marihuana, 107 planters de la mateixa planta, quatre caixes de cabdells ja recollits, diversos estris pel seu cultiu (sacs d'adob, llums halògens, tubs de ventilació i fins i tot estris de possible distribució com pel seu pesatge i bossetes).

L'home va quedar detingut per un presumpte delicte contra la salut pública. Una vegada va passar a disposició judicial, el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.

stats