TRIBUNALS
Societat 13/04/2012

El pare de la nena robada per sor María diu que mai va pagar per l'adopció

Segons la versió d'Alejandro Alcalde, la monja els va dir que ella es faria càrrec de buscar una mare que pretengués donar el seu nadó en adopció

Efe
2 min

MadridAlejandro Alcalde, el pare adoptiu de Pilar Alcalde –la suposada nena robada–, ha assegurat avui que quan la religiosa María Gómez Valbuena –sor María– li va entregar el nadó li va dir que la seva mare la volia donar en adopció perquè no tenia "mitjans" per mantenir-la. Alcalde ha afirmat que mai va pagar per aconseguir l'adopció. El pare adoptiu ha comparegut avui com a testimoni davant del titular del jutjat d'instrucció número 47 de Madrid, que instrueix la causa dels anomenats "nens robats" i que manté imputada la religiosa pels delictes de detenció il·legal i falsedat en document públic després que ahir la monja es negués a declarar.

El testimoni ha relatat que el 1982, la seva dona i ell van acudir a les Diputacions Provincials amb l'objectiu d'adoptar un nen i que va ser sor María –que treballava a la clínica Santa Cristina de Madrid– qui es va posar en contacte amb el matrimoni per comunicar-los "que no es fessin il·lusions" perquè era "molt difícil". Segons la versió del pare, la religiosa els va dir que ella es faria càrrec de buscar una mare que volgués donar en adopció el seu fill. Els pares van accedir a la proposta de sor María, però han subratllat que mai van pagar diners per l'adopció. Alcalde ha detallat que es van limitar a abonar les despeses de manutenció de la mare biológica els dies que va estar hospitalitzada i de la nena, que va haver de passar 60 dies a la incubadora. Les despeses ascendien a 80.000 pessetes (uns 480 euros).

El pare ha recordat que el document que acreditava l'adopció de la petita Pilar el va facilitar sor María, i estava firmat pel director de la clínica en aquell moment. El jutge també ha citat a declarar la mare adoptiva de la nena, que ha dit que la firma que apareix als documents de l'adopció no és la seva.

stats