Societat 24/09/2014

"Ningú és culpable de la mort del meu sogre per legionel·losi"

La jove d'un dels set morts per aquest bacteri al Vallès Occidental explica a l'ARA que el pare del seu marit estava en una residència de Sabadell i des que va començar a trobar malament i va morir van passar només 24 hores

Albert Solé
2 min
La façana de la residència geriàtrica Dolça Llar del centre de Sabadell / CÈLIA ATSET

RipolletManuel Segura, de 86 anys, va morir a les 12 del migdia del dijous 18 de setembre a l'hospital Parc Taulí de Sabadell, i en el seu certificat de defunció hi posava: pneumònia per legionel·losi. Ell és veí de Ripollet, però feia dos anys que vivia en una residència geriàtrica del centre de Sabadell, Dolça Llar (carrer de Gràcia, 163), per això l'Agència de Salut Pública de Catalunya el compta com un dels quatre morts per aquest bacteri del focus de Sabadell, i no entre els tres morts de Ripollet que aquest dimarts es van fer públics. En total hi ha hagut fins ara 40 afectat, i set d'ells han mort.

L'ARA ha localitzat la família de Manuel Segura, que lamenta la seva mort, però no en culpa ningú. La Teresa Bertran és la seva jove, i cuinera de l'escola Anselm Clavé de Ripollet: "Ningú és culpable de la mort del meu sogre". La Teresa no sap com es va infectar exactament, però suposa que va ser en algun passeig que va fer estan a la residència els dies previs.

"El Manuel es trobava bé per ser un home de 86 anys, no estava especialment malalt, però sí que a vegades se li anava una mica el cap", explica la seva jove, que recorda com es van produir els fets. "El dimecres passat (17 de setembre) es va llevar molt d'hora i de la residència ens van dir que va començar a fer coses rares i a no trobar-se bé. A les cinc de la tarda el van ingressar a Taulí que no estava bé, i en poques hores es va posar molt malament". La Teresa recorda que aquella mateixa nit ens van dir que anéssim avisant la família, i l'endemà (dijous 18) moria a les 12 hores.

"Ens ha tocat a nosaltres com li podia haver tocat a altres, ningú és culpable. Al Taulí es van portar molt bé, i la residència també, no tenim cap queixa".

Quan Manuel Segura va ser ingressat al Taulí, el dia abans havia esclatat ja el cas de legionel·losi a Sabadell, amb dos morts i 20 afectats ja, i la família ho havia vist a la televisió, però fins que l'endemà no els van confirmar la causa de la mort, no pensaven que els dos fets estiguessin vinculats.

stats