Societat 27/01/2018

Les obres del futur parc de les Glòries començaran al març

Es crearà una zona verda a l'espai entre els carrers Independència i Cartagena

Agències
1 min
Imatge de com serà el nou parc de les Glòries

BarcelonaEl futur parc de la plaça de les Glòries Catalanes de Barcelona es començarà a construir el mes de març i està previst que la primera fase de les obres finalitzin abans d’acabar el 2018. Així ho ha aprovat la Comissió de Govern de l’Ajuntament, que amb aquest projecte convertirà en una zona verda l’espai de la plaça situat entre els carrers Independència i Cartagena.

Les obres formen part dels canvis que es produiran a tot l’entorn amb l’objectiu d’ordenar la mobilitat de les Glòries i crear més espais d’ús ciutadà. En aquesta primera fase d’obres, que té un pressupost de 19,8 milions d’euros, s’urbanitzarà una superfície total d’uns 45.860 metres quadrats, entre els quals destaca un espai anomenat “La Gran Clariana”, una gran esplanada d’herba d’una hectàrea.

El 2013 l’Ajuntament de Barcelona va convocar un concurs internacional per urbanitzar l’espai lliure de la plaça dels Glòries, i el projecte guanyador va ser l’anomenat Canòpia Urbana.

Recreació del futur parc de les Glòries

El futur parc estarà obert les 24 hores, tot i que hi haurà zones que es protegiran de manera permanent o per franja horària per garantir-ne la preservació. Dins el parc també hi haurà diferents circuits didàctics i esportius senyalitzats, amb elements d'exercici complementaris.

stats