Societat 23/05/2014

Efe diu que els catalans es posen Ot per 'Operación Triunfo'

L'agència de notícies rectifica un teletip que vinculava el nom català de procedència germànica al fenomen 'OT'

Ara
2 min
Ot ve d'OT

BarcelonaOt, el bruixot, l'entranyable ninot de Picanyol que aquests dies s'ha acomiadat de la revista Cavall Fort, encara riu. Un teletip de l'agència Efe atribuïa aquest dijous l'elevat nombre d'homes que es diuen Ot a Catalunya al fenomen Operación Triunfo.

La notícia feia referència als noms friquis i curiosos que hi ha a tot l'Estat, segons les últimes dades del padró. Deia el teletip: "Ot, possiblement per les inicials del programa Operación Triunfo, és el nom de 515 persones (355 a Barcelona)". L'agència va tornar a disparar el teletip una hora més tard amb aquesta referència eliminada, i aquesta fe d'errates: "Corregeix la notícia per eliminar en el tercer paràgraf una interpretació errònia del nom Ot".

El nom propi masculí Ot és una variant d'Otó, que deriva del llatí Othon, derivat del germànic Odo, 'audo', riquesa o, en alguns casos, variant d'Odí. L'onomàstica se celebra el 7 de juliol (Sant Ot d'Urgell) i el 18 de novembre (Ot abat). A banda de bruixot de Picanyol, un altre Ot famós a Catalunya és Ot Pi, campió del món de bicitrial, o trial en bicicleta, els anys 90.

Noms curiosos

Al marge de l'errada d'Efe, les dades del padró sobre els noms més posats a l'Estat deixen algunes perles.

A l'Estat hi viuen 604 dones que es diuen Shakira –com la cantant colombiana–, 43 de les quals nascudes a Barcelona, i 76 homes porten el nom de Canuto, dels quals dotze van néixer a Toledo, segons les dades del padró del gener de 2013.

Entre els noms curiosos dels empadronats també hi ha el de futbolista brasiler del Barça Neymar, que el porten quaranta nens d'una edat mitjana d'un any; i menys de 20 persones es diuen Messi, Leo Messi, Leonel Messi, Lionel Messi, Iniesta, Andrés Iniesta, Maria Iniesta o Maradona, com els jugadors famosos.

Altres noms curiosos del padró són Superman, Lady Di i el dels actors Pamela Anderson i Kevin Costner.

stats