Societat 13/08/2013

Demanen als danesos que facin servir banyadors cenyits per evitar l'atac d'un peix que mossega testicles

Exemplars de tambaqui, originari de l'Amèrica del Sud, han sigut localitzats a l'estret d'Oresund

Ara
1 min

BarcelonaEl tambaqui, un peix originari d'Amèrica del Sud, està relacionat amb les piranyes però, a diferència d'aquestes, és vegetarià. Amb tot, hi ha rumors que asseguren que també mossega els testicles dels homes. Potser per això, des de Dinamarca s'ha demanat als banyistes que evitin el nudisme i facin servir banyadors cenyits.

L'avís arriba després que alguns pescadors hagin trobat en les seves xarxes exemplars de tambaqui, un peix amb potents mandíbules i dents amb la força suficient per tallar un dit, segons informa la CNN. Els exemplars han sigut localitzats a l'estret d'Oresund, ben lluny de les aigües de l'Amèrica del Sud on viu l'animal. Es desconeix com pot haver arribat a l'estret que separa Dinamarca i Suècia.

En declaracions al canal de televisió, el responsable del Museu d'Història Natural de Dinamarca, Peter Rask Moller, considera que l'exemplar es podria haver escapat d'algun aquari o d'una granja de peixos. I reitera que qualsevol banyista a l'estret hauria de ficar-se a l'aigua amb un banyador ben cenyit, com a mesura de precaució.

Tot i que el peix és habitual a Amèrica fa dos anys un pescador britànic va aconseguir agafar un exemplar a Papua nova Guinea, on, segons el Daily Mail, dos pescadors van morir com a conseqüència dels atacs del peix, que els va arrencar els testicles.

stats