Societat 17/02/2014

Un papa a la cua del DNI

El papa Francesc ha renovat el seu DNI i passaport argentins a l'ambaixada, "seguint les vies administratives normals"

Efe
1 min
El nou passaport i document d'identitat del papa Francesc / MINISTERI DE L'INTERIOR, GOVERN ARGENTÍ

RomaEs, des de fa mesos, el primer resident d'un dels estats més petits i influents del món, el Vaticà. Però el papa Francesc no vol viatjar pel món amb el passaport diplomàtic del seu nou estat de residència, sinó amb el passaport ordinari del país on va néixer, l'Argentina.

El papa ha tramitat el seu nou document nacional d'identitat i el passaport de l'Argentina "per tal de viatjar pel món com qualsevol ciutadà argentí", segons ha explicat aquest dilluns el ministre de l'Interior argentí, Florencio Randazzo.

Randazzo ha afegit que el papa es va posar en contacte amb l'ambaixador argentí al Vaticà, Juan Pablo Cafiero, i "va informar-lo que volia seguir viatjant pel món amb el passaport argentí". "Francesc va demanar expressament no gaudir de cap privilegi, de manera que tant el seu nou DNI com el seu passaport han seguit les vies administratives normals", ha indicat el ministre.

Segons ell, "el papa va realitzar un tràmit com el que fan tots els argentins, on se li va fer una foto digital, se li va prendre la seva empremta i la seva signatura en uns 15 minuts". Els tràmits es van dur a terme divendres a través del centre digital del Ministeri a Roma, i en el propers dies Francesc rebrà la seva documentació al Domus de Santa Marta, al Vaticà, on va establir la seva residència.

"Aquest és un nou gest del Papa envers el nostre país que ens omple d'orgull ", ha conclòs Randazzo després de deixar que Jorge Bergoglio podria optar a un passaport expedit pel Vaticà.

stats