SALUT
Societat 03/02/2012

Una defensora dels parts naturals mor mentre donava a llum a casa seva

Estava donant a llum a la seva segona filla quan va patir una parada cardíaca. Tot i arribar en vida a l'hospital, no es va poder fer res per salvar-la.

Ara
2 min

BarcelonaCaroline Lovell va morir quan donava a llum amb un part natural, modalitat que ella sempre havia defensat i reivindicat davant les autoritats australianes. Segons informa el 'Daily Mail', Lovell estava donant a llum la seva segona filla, Zahra, quan va sofrir una parada cardíaca. Tot i que va ser portada ràpidament a l'hospital, no es va poder fer res per salvar-la. La seva filla acabada de néixer, en canvi, va sobreviure. Una de les llevadores que havia contractat perquè l'atenguessin ha assegurat que la causa de la mort podria haver sigut una hemorràgia, tot i que encara no hi ha versió oficial.

El ginecòleg Santiago Dexeus, de fet, coincideix amb que aquesta és una de les complicacions més habituals en aquesta mena de parts, que desaconsella completament. "A part que les dones ja no tenen la condició física necessària per aquesta mena de parts, s'ha investigat molt per evitar les complicacions tant per les mares com pels fills. Els parts a casa són una moda que implica córrer molts riscos per la salut".

Lovell era coneguda a Austràlia pel seu activisme en defensa dels parts naturals, que no estan coberts per la sanitat australiana. Va adreçar múltiples cartes al govern demanant subvencions i ajudes per finançar les llevadores privades, l'única opció per a les mares que desitgen donar a llum a casa. Precisament, en una de les cartes que va enviar avisava que “La vida estarà en perill sense l'ajuda de llevadores adequades per part de l'estat, que les hauria de reglar, finançar i protegir legalment”. Afirmava sentir-se “sorpresa i avergonyida que el part natural a casa no sigui una elecció lliure de la dona que desitja donar a llum en el seu entorn”.

stats