Societat 20/05/2020

Barcelona rectifica i només deixarà passejar però no prendre el sol a la platja

El bany recreatiu, que ara no està permès, s'autoritzarà a partir de la fase 2, segons l'Ajuntament

E.f.
3 min
Un ciutadà passejant per la platja de Barcelona, aquest matí

BarcelonaEl desconfinament es notarà molt més a partir d'aquest dimecres a les platges de Barcelona, que reobriran perquè els veïns que visquin a un quilòmetre de distància com a màxim hi passegin respectant les franges horàries establertes i les distàncies de seguretat. Prendre el sol, però no estarà encara permès, ni tampoc el bany recreatiu. El regidor de Seguretat, Albert Batlle, ha dit aquest dimarts al matí que estendre la tovallola a la sorra no seria un problema, però l'Ajuntament ha rectificat més tard aclarint que en la fase zero en què es troba la ciutat encara no estarà permès estar-se prenent el sol.

L'obertura a partir d'aquest dimecres, però, suposarà un canvi a tota la línia litoral de la ciutat, fins ara reservada a la pràctica esportiva unes hores del dia. A partir d'aquest dimecres, entre les 6 i les 20 hores, obriran al públic "mantenint les franges i limitacions per grup d'edat i activitat", ha insistit Batlle. Així, de les 6 a les 10 del matí estaran reservades perquè tots els habitants de Barcelona, visquin on visquin de la ciutat, hi puguin fer esport i caminar.

Pel que fa a la resta de franges, només hi podran accedir els que tinguin una platja a menys d'un quilòmetre de casa, ha recordat el regidor. De les 10 a les 12 hores serà el torn dels més grans de 70 anys, que també podran tornar-hi entre les 19 i les 20 hores. Entre les 12 i les 19 hores és el torn per als nens acompanyats d'un sol adult i durant una hora. Al vespre, entre les 20 i les 23 hores, tornarà a ser el torn dels esportistes federats o per fer pràctiques de surf.

Aquest matí, a més, la Guàrdia Urbana ha precintat la zona de la Barceloneta que ahir es va convertir en una mena de gimnàs a l'aire lliure perquè no es podia garantir la distància mínima entre esportistes. Fonts municipals argumenten que s'actua així sempre que es detecten aglomeracions en algun punt.

PRIMER DIA D'OBERTURA DE LES PLATGES DE BARCELONA PER FER ESPORT  08 05 2020

Aquestes mesures són vàlides mentre la ciutat es mantinguin en la fase 0,5 (una zero més flexible), però podrien canviar si, a partir de dilluns, el ministeri accepta la petició de passar a la fase 1. Batlle ha dit que donarà més detalls a finals de setmana si aquest escenari previst es compleix.

El bany recreatiu, permès a la fase 2

Segons ha avançat aquest dimecres a El món a RAC1 Eloi Badia, regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Barcelona, el consistori es prepara perquè "a la fase 2 s'obri la temporada de bany", sempre mantenint la distància de seguretat. "Podrem anar a la platja i hi podrem fer estada", ha indicat. "Ara podem sortir de casa, fer una passejada, un recorregut curt. A la fase 2 també ens podrem moure, sortir de la ciutat, però això també implicarà que vindrà gent de fora", ha dit, i ha afegit que caldrà garantir "que no hi hagi una aglomeració" i que hi estan treballant. "La Generalitat és la que vetlla perquè no hi hagi instruccions contradictòries. Nosaltres passem la informació a la Generalitat i ells són els que ens la validen", ha apuntat.

Preguntat per les piscines municipals, Badia ha dit que passarà "exactament el mateix" que amb les platges. "Obrirem piscines municipals a la fase 2. Però no podrem obrir les dutxes", ha apuntat. Degut a les altes temperatures d'aquests dies, el regidor de l'Ajuntament ha dit que s'avança la temporada de bany perquè "necessitem refrescar-nos". Sobre les platges, Badia ha dit que el "tractament de la sorra és l’habitual", ja que no hi ha previst fer canvis.

stats