SANITAT
Societat 08/11/2011

Les patronals de la sanitat diuen que els motius dels metges per fer vaga no busquen l'interès general

La Unió Catalana d'Hospitals i el Consorci de Salut i Social de Catalunya mostren el desacord amb l'aturada convocada per Metges de Catalunya

Efe
1 min

BarcelonaLa Unió Catalana d'Hospitals i el Consorci de Salut i Social de Catalunya s'han manifestat en contra de la vaga convocada pel sindicat Metges de Catalunya la setmana que ve. Les patronals han recordat, en un comunicat, que gairebé tots els centres han signat acords laborals amb els professionals per al 2011 i 2012. Les dues associacions empresarials, que representen el 70% de l'atenció hospitalària, el 25 % de la primària, el 90% de la salut mental i el 95% de l'atenció sociosanitària, destaquen que els acords firmats s'han fet amb sentit comú per sostenir el sistema i preservar el major nombre de llocs de treball.

Les patronals asseguren que respecten el dret a la vaga, encara que hi estiguin en desacord. "Els motius que la promouen estan lluny de buscar i preservar els interessos generals, i molt menys quan els motius que manifesten, encara que legítims, tenen un caràcter laboral i econòmic", apunta el comunicat. També qualifiquen de "situació restrictiva inèdita" el moment actual, i afegeixen que és imprescindible que els recursos econòmics que es destinin al finançament del sistema sanitari s'incrementin per mantenir les prestacions i el nivell de qualitat.

stats