Societat 03/05/2012

Esperanza Aguirre anuncia que posarà peatges a les autovies de Madrid

En una entrevista a 'Abc', la presidenta de la Comunitat de Madrid diu que necessita augmentar els ingressos per sostenir la sanitat i l'educació. No descarta privatitzar el metro

Ara
1 min
abc

BarcelonaLa presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, anuncia aquest dijous en una entrevista al diari 'Abc' que té la intenció d'implantar peatges a les autovies de Madrid, com la M-45 o la M-501.

"Haurem de posar peatges a les carreteres madrilenyes. És veritat que seran petits, però és que no podem pagar el seu manteniment", diu. "No podem sostenir la sanitat, l'educació, els serveis socials i el transport amb els ingressos que tenim ara. S'han d'augmentar els ingressos i reduir les despeses, i això no sempre és fàcil".

La mesura encaixa amb el que han publicat aquesta setmana els diaris 'Cinco Días' i 'Abc'. El govern espanyol estudia cobrar peatges "barats" a les autovies. El ministeris de Foment i Hisenda estan estudiant la manera de fer compatible el cobrament de peatges tous per mantenir la xarxa en bon estat i alhora mantenir la pau amb el sector del transport pesat. Seran tarifes més barates que les tradicionals, amb l'única finalitat de finançar la conservació de les carreteres –en aquest cas no caldria amortitzar el cost de la construcció, com passa a Catalunya–. Els camions no pagarien res.

Esperanza Aguirre tampoc no descarta privatitzar el metro de Madrid. Aquesta setmana la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría també va avançar que aquest divendres el consell de ministres liberalitzarà "serveis de transport".

stats