Successos

Un pedòfil fugit de la justícia ha estat onze anys treballant de professor

L'home va aconseguir la nacionalitat espanyola el 2018 i ha exercit a Barcelona i Oviedo, entre altres ciutats

2 min

BarcelonaL'any 2010 la policia de Nova York (EUA) va detenir G.O.O. a casa seva, després de trobar-li a l'ordinador centenars d'arxius amb contingut pedòfil que intercanviava amb altres usuaris. El jutge que el va interrogar va ordenar el seu arrest domiciliari i que li col·loquessin una polsera de localització, però ell se la va arrencar i va aconseguir fugir del país. Tot i tenir una ordre internacional de recerca i detenció, durant onze anys l'home ha pogut treballar com a professor d'anglès a Oviedo, Barcelona, Londres i Berlín, segons explica la Guàrdia Civil, que finalment ha aconseguit arrestar-lo.

El fugitiu fins i tot va aconseguir la nacionalitat espanyola l'any 2018. En la nova documentació, es va girar els cognoms i es va posar un nom compost per fer més difícil la seva recerca i localització. La Guàrdia Civil va començar a seguir-li la pista des de llavors i, després de fer totes les comprovacions, l'ha arrestat a Barcelona, on feia classes online per a una acadèmia.

Certificats d'antecedents impol·luts

Segons el cos armat, l'home va poder treballar com a professor perquè els antecedents que li constaven eren únicament dels Estats Units. Les diferents acadèmies que el van contractar no en tenien constància perquè en els certificats d'antecedents que s'exigeixen per dedicar-se a la docència només es tenen en compte els delictes comesos dins del país on es demana feina.

D'aquesta manera, l'home va poder anar treballant de professor per subsistir mentre fugia de la justícia. Després de no presentar-se al judici que tenia pel material pedòfil que li van trobar a l'ordinador, el 2012 va fugir a Espanya. Va fer un temps de professor d'anglès a Oviedo i quan va tornar a sentir que la policia li trepitjava els talons va fugir a Londres i després a Berlín, on també es va dedicar a la docència.

Fa tres anys l'home va obtenir la nacionalitat espanyola canviant-se el nom per poder eludir els controls judicials i policials amb més facilitat. La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) va començar a seguir-li la pista des d'aleshores, perquè va comprovar que tenia una identitat molt semblant a la de l'home sobre qui pesava una ordre de detenció internacional. Estirant el fil amb la col·laboració de diferents cossos policials europeus, els agents van comprovar que aquesta persona era la mateixa que havia passat per Londres i Berlín després de marxar d'Oviedo.

Finalment el van localitzar a Barcelona, on havia tornat a aconseguir feina com a professor d'anglès. Podia fer les sessions online i gairebé no sortia de casa en els últims mesos, però la Guàrdia Civil va aconseguir arrestar-lo en una d'aquestes sortides. Ara l'home ha passat a disposició de l'Audiència Nacional.

stats