SUCCESSOS
Societat 12/12/2013

La vida personal del capellà de Blanes incomoda el bisbat

Oscar Dycleidson, un jove de 23 anys, va morir a mans d'Eulogio Lumalang, que assegura que mantenia relacions sexuals amb el capellà Jaume Reixach a canvi de diners

Jordi Carreras
2 min

Girona.El bisbat de Girona escoltarà la versió del capellà Jaume Reixach, d'altres possibles testimonis i dels Mossos d'Esquadra per "prendre les decisions que s'escaiguin", segons el breu comunicat que firma el bisbe Francesc Pardo després de la mort del jove brasiler Oscar Dycleidson al domicili de Reixach, a Blanes. La situació genera incomoditat al bisbat.

Els fets van passar dijous quan Eulogio Lumalang, de 44 anys, d'origen filipí i autor confés del crim, va anar al domicili de Reixach, a Blanes, per veure si hi havia algú de la seva família, segons va declarar al jutge. Allà es va acabar discutint amb Dycleidson, de 23 anys i fillol del capellà, a qui va clavar dues ganivetades al tòrax que li van acabar costant la vida. Segons Lumalang, durant 18 anys va mantenir relacions sexuals amb el capellà a canvi de diners. Lumalang va dir que el va conèixer en un bar d'ambient a les Filipines, on ell treballava de cambrer, durant un viatge de Reixach. Posteriorment, el capellà el va ajudar a venir a l'Estat amb la seva família. El bisbat de Girona ha obert un expedient informatiu al mossèn. L'autor confés va explicar al jutge que en algunes ocasions que havia anat al pis del mossèn havia coincidit amb la víctima, amb la qual tenia una relació cordial, i que en alguna ocasió, la víctima i el capellà fins i tot li havien proposat fer un trio. Sempre segons Lumalang, la relació entre ell i la víctima es va començar a deteriorar fa dos anys, ja que Dycleidson es reia d'ell i li deia que tenia relacions amb la seva dona i la seva filla. Aquesta idea turmentava Lumalang, que havia perdut el contacte amb elles, ja que tenia una ordre d'allunyament per maltractaments.

El capellà ho nega tot

La versió de Jaume Reixach, rector de Riells i Viabrea, és completament oposada. En declaracions a l'ACN, Reixach va dir que tot és mentida, que mai ha tingut relacions amb ells i que l'acusat el que vol "és empastifar el seu nom com a estratègia de defensa". "Sempre l'he intentat ajudar al màxim, no entenc per què ara s'inventa tot això", va apuntar el capellà, que va lamentar que l'homicida hagi "aconseguit desviar l'atenció amb acusacions rotundament falses". El jutge de Blanes va decretar presó sense fiança per a Lumalang.

stats