Societat 15/09/2014

La plaça de l’Assemblea de Catalunya guanya espai públic

La nova plaça reurbanitzada compta amb 8.633 metres quadrats d'espai de pas i estada per als ciutadans

Ara
2 min
Plaça Assemblea de Catalunya

BarcelonaEls veïns del barri de la Sagrera han guanyat espai públic de qualitat després de la reurbanització de la plaça de l'Assemblea de Catalunya. Aquestes actuacions, incloent les obres del carrer Filipines, han tingut un import d'1,7 milions d'euros, i el projecte ha abastat un total de 8.633 metres quadrats.

A més, la plaça compta amb un nou element escultòric que simbolitza el que va representar l'Assemblea de Catalunya i que porta per nom Les nostres arrels.

El principal objectiu d'aquesta actuació ha estat el de convertir aquest àmbit en un espai públic de pas i estada atractiu per als veïns del barri de la Sagrera.

Les actuacions han inclòs la substitució de la pavimentació existent, la millora de l'enllumenat públic, l'adaptació de la xarxa de sanejament existent, la instal·lació de nou mobiliari urbà i l'adequació de la vegetació existent.

En concret, s'ha substituït gran part de la pavimentació existent, tot garantint l'accessibilitat de la plaça. S'han definit les zones d'estada amb paviment de llosa de marbre blanca, a mode de catifa.

La part de la plaça que era de sauló s'ha mantingut amb el mateix aspecte i s'ha col·locat paviment de cautxú a la zona de jocs infantil. L'aglomerat asfàltic de color vermell ha esdevingut el paviment bàsic de tota l'ordenació.

'Les nostres arrels', una escultura simbòlica triada mitjançant procés participatiu

La plaça Assemblea de Catalunya llueix l'esmentada escultura simbòlica relacionada amb el nom de la plaça, anomenada Les nostres arrels, dissenyada per tres alumnes de quart de Disseny d'Interiors de l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja.

Les alumnes són Aina Mitjans, Cristina Nacher i Eva Oliveras. Aquest element escultòric se centra en el fet que l'Assemblea de Catalunya no hauria estat possible sense la unió del poble català, unió arrelada simbòlicament en unes peces de formigó.

Les arrels esdevenen peces de formigó armat modulades que neixen a la font existent i creixen vertical i horitzontalment. A més, inclouen frases gravades en baix relleu que els propis veïns podran suggerir. La font compta amb elements bidimensionals i tridimensionals.

Les horitzontals s'estenen cap a l'exterior de la font integrant-se en el paviment. Les verticals eleven 4 figures formades pels mateixos elements de formigó que remeten a quatre figures humanes i que simbolitzen la personificació del poble.

stats