SOCIETAT
Societat 17/06/2012

Abertis xifra en 1.074 els impagaments del tercer #novullpagar als peatges catalans

La Plataforma Prou Peatges afirma que ha col·lapsat els de Sitges i Mollet. El Servei Català de Trànsit apunta que no s'han produït retencions importants

Ara
2 min
Cotxes que s'han sumat a la campanya #novullpagar al peatge de Mollet / @proupeatges

BarcelonaUn total de 1.074 persones han passat aquest diumenge pels peatges catalans sense pagar, dins de la campanya encetada pel moviment que porta aquest nom (#novullpagar), segons xifres de la concessionària d'autopistes Abertis.

Es tractaria, segons la companyia, del 0,25% de les transaccions realitzades en tot el diumenge (de 6 del matí a 8 del vespre) als peatges de les seves autopistes i adverteix que en tots aquest casos es es cursarà denúncia davant del Servei Català de Trànsit.

Segons la companyia, en la primera convocatòria de #novullpagar, el passat 1 de maig, es van produir 5.471 impagaments durant la mateixa franja horària, que van suposar un 1,34% de les transaccions del dia; mentre que en la protesta del 20 de maig es van produir 3.087 impagaments, el 0,9%.

Avui, els cotxes procedents de la tercera concentració contra els peatges, més d'un centenar, han tallat la Diagonal a l'altura de les oficines centrals de La Caixa, principal accionista d'Abertis, segons informa BTV.

La tercera jornada reivindicativa de la campanya #novullpagar no ha provocat incidències importants als peatges, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Tanmateix, la Plataforma Prou Peatges informa que, en diferents intervals de temps, un degoteig de cotxes ha col·lapsat els peatges de Vilassar, Sitges, Mollet i Martorell. S'ha registrat una menor afluència de vehicles que en les dues accions reivindicatives anteriors. Les marxes lentes de vehicles han confluït a l'AP-7, al peatge de Martorell. Entre els conductors mobilitzats hi havia l'actor Toni Albà i polítics d'ERC i Solidaritat.

Les plataformes impulsores del boicot als peatges havien convocat per aquest diumenge una nova protesta a les autopistes catalanes. La crida a la insubmissió als peatges va acompanyada de la recomanació als conductors que no surtin dels vehicles en el moment del boicot per evitar multes més importants dels Mossos d'Esquadra. La Plataforma Prou Peatges aconsella als usuaris dels vehicles que tampoc s'aturin en zones no autoritzades i que no circulin a menys de 70 quilòmetres per hora per entorpir el trànsit.

Uns 200 agents dels Mossos d'Esquadra han controlat la protesta a les autopistes catalanes. El departament d'Interior ha comunicat als conductors que se sumin a la campanya #novullpagar que està prohibit sortir del vehicle i aturar-se a les autopistes.

stats