SOCIETAT
Societat 16/05/2012

Pocs bombers voluntaris a l'incendi de Rasquera: protesta o casualitat?

Fonts del col·lectiu han explicat a l'Ara.cat que es tracta d'una protesta encoberta perquè se senten discriminats. Des de la direcció general de de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments asseguren que no han rebut cap reivindicació i, per tant, ho vinculen a una falta de disponibilitat

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaLa majoria d'efectius del cos de bombers voluntaris de la zona de Rasquera (Ribera d'Ebre), on l'incendi que crema des d'ahir al migdia ja ha calcinat 1.800 hectàrees, no han participat en les tasques d'extinció i, a diferència d'altres incendis importants, només un reduït cos de voluntaris hi està treballant.

Fonts dels bombers voluntaris han explicat a l'Ara.cat que, com en qualsevol altre servei d'aquest tipus, ahir la direcció general de de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments va activar els parcs de bombers funcionaris, seguint el protocol, i va demanar ajuda als bombers voluntaris, tot i que "casualment" pràcticament ningú podia anar-hi. Els bombers voluntaris no tenen obligació d'anar a un servei, ja que s'entén que tenen una altra feina. En aquest cas, però, es tractaria d'una protesta encoberta perquè se senten discriminats per la conselleria d'Interior.

Les mateixes fonts han explicat que des de fa uns dies els bombers voluntaris es neguen a fer tasques que no siguin urgents, després de patir diverses "discriminacions" i de "sentir-se utilitzats". Fa unes setmanes, el portaveu d'UGT-Bombers, Antonio del Rio, va assegurar que els bombers voluntaris "fan més precari el servei". El col·lectiu, a més, afirma que la direcció general s'ha negat a dotar els parcs de bombers voluntaris d'auxiliars forestals per a la campanya. Per aquests i altres motius, sempre segons les fonts consultades, asseguren que han fet una protesta encoberta.

Des de la direcció general, però, afirmen que no han rebut cap queixa ni protesta formal i, per tant, vinculen el poc gruix de bombers voluntaris que participen en les tasques d'extinció de Rasquera a una falta de disponibilitat.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats