Societat 26/07/2011

Preacord per evitar acomiadaments a l'Hospital del Mar i el de l'Esperança

El pacte preveu un ERO temporal de 18 mesos que afectarà 78 llocs de treball durant aquest any i mig. Es desconvoquen les vagues parcials que estaven previstes

Acn
2 min

BarcelonaEl comitè d'empresa del consorci Parc de Salut Mar de Barcelona ha arribat aquest dimarts al vespre a un preacord amb la direcció de l'entitat, segons ha informat Metges de Catalunya, que ha explicat que això permet desconvocar la vaga prevista per aquest dimecres.

El sindicat assegura que amb aquesta preacord s'evita l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que establia l'acomiadament de 194 treballadors, 43 dels quals són facultatius. El preacord preveu un ERO temporal de 18 mesos que afectarà 78 llocs de treball.

Els sindicats al Parc de la Salut havien convocat una vaga parcial per a tota aquesta setmana als centres assistencials que gestiona aquest consorci. Les aturades van començar aquest dilluns 25 de juliol, entre nou i onze del matí i entre tres de la tarda i les cinc; aquest dimarts 26 de juliol, de nou a deu del matí; dimecres 27 de juliol, entre tres quarts de sis i tres quarts de vuit i de dos quarts de deu a dos quarts de dotze de la nit; dijous 28 de juliol, de nou a deu del matí i divendres 29 de juliol, de tres a cinc de la tarda.

Amb tot, aquest dimarts, segon dia de vaga, el comitè d'empresa ha arribat a un preacord amb la direcció del consorci i es desconvoca la vaga prevista per aquest dimecres.

Un 70% de seguiment el 1r dia de vaga

En el primer dia d'aturades, aquest dilluns, el 65% dels treballadors de l'Hospital del Mar i el 72% dels de l'Esperança van seguir la vaga.

El consorci Parc de Salut Mar, format en un 60% per la Generalitat i en un 40% per l'Ajuntament de Barcelona, ha de reduir aquest any el seu pressupost en 14,5 milions d'euros, com a conseqüència de la retallada dictada pel Servei Català de la Salut (CatSalut). A més dels hospitals del Mar i de l'Esperança, l'entitat gestiona els centres Fòrum i Dr. Emili Mira que ofereixen atenció sociosanitària i de salut mental, i el Centre Peracamps, dedicat a l'atenció urgent de baixa complexitat.

stats