Societat 14/10/2020

Un pres de Brians 2 mata un altre intern a punyalades

A la mateixa presó, un altre reclús ha intentat clavar un pal esmolat a un funcionari, segons la UGT

Montse Riart
2 min
La tanca de la presó de Can Brians 2, amb un dels mòduls dels presos al fons.

BarcelonaHi ha pocs precedents d'un assassinat amb acarnissament a l'interior d'una presó i encara menys a Catalunya. Un intern de la presó de Brians 2 ha assassinat a ganivetades un altre pres al pati del mòdul 3 del centre penitenciari aquest dimarts al vespre. El presumpte agressor, que complia una condemna llarga per delictes greus –l'havien condemnat per assassinat i robatori amb violència i intimidació– i que ara està en situació d’aïllament, ha clavat una trentena de ganivetades a la víctima, un reclús condemnat per prostitució de menors i persones amb incapacitat i violència masclista que era des de l'estiu de l'any passat a Brians 2, però que ja havia complert condemna en altres presons catalanes, segons fonts penitenciàries consultades per l'ARA.

Es tracta d’un fet excepcional en una presó de Catalunya, on poques vegades es cometen delictes d’aquesta magnitud. Un dels últims casos es va produir a la presó de Ponent de Lleida el 2018, quan es va responsabilitzar un altre intern de l’homicidi d’un company que va aparèixer mort a la seva cel·la. Segons fonts del departament de Justícia consultades per l'ARA, les càmeres de seguretat van gravar el moment de l'agressió. Les imatges estan ja a disposició del jutjat, que ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de l'assassinat.

Els funcionaris del mòdul 3 van atendre la víctima i, segons les fonts consultades, van ser amenaçats per part de l'agressor, que finalment va desistir en la seva actitud, quan va ser reduït, i va entregar el ganivet. Immediatament, se'l va ingressar en una cel·la d'aïllament.

Intent d'agressió en un altre punt de la presó

Segons el sindicat UGT, no es tracta de l'única situació violenta que s’ha viscut al centre de Brians 2 aquest dimarts. Un altre intern hauria intentat clavar dos pals d’escombra trencats i esmolats a un altre treballador del centre en un punt diferent de la presó. L'home va ser reduït pels treballadors del centre però un dels funcionaris va haver de ser atès pels serveis mèdics perquè va rebre una puntada de peu de l'intern.

Tot i aïllar el cas d’assassinat de l’agressió a aquest funcionari, el sindicat ha denunciat en un comunicat la inseguretat que viuen els treballadors del centre penitenciari a causa de les “restriccions” de personal al centre. Segons la UGT, al mòdul on s’ha produït la mort violenta hi havia dos funcionaris per 95 interns.

stats