Societat 08/05/2018

Primers suports estatals als docents d'El Palau: la CGT denuncia la "campanya d'atacs" als docents catalans

El sindicat assegura que el "senyalament públic" als professors s'està estenent a altres territoris

Ara
2 min
En la concentració hi han participat familiars i alumnes del centre

BarcelonaEls docents investigats per la fiscalia per suposadament haver "humiliat" fills de guàrdies civils de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca comencen a rebre els primers suports de la resta de l'Estat. En concret, la federació d'ensenyament de la CGT d'àmbit estatal ha volgut mostrar el seu suport als professors d'El Palau i a tot el professorat català per les amenaces, atacs i denúncies d'adoctrinament i el que consideren ''assetjament'' del govern espanyol.

En un comunicat, el sindicat ha denunciat ''la campanya d'atacs i senyalament públic'' del professorat als centres educatius catalans, que ''s'està fent extensiu'' a altres territoris. El sindicat alerta que des de l'1-O s'ha patit una campanya de ''desestabilització'' de l'escola catalana que ''prepara i dona cobertura'' a una posterior reforma i intervenció des de l'estat espanyol. En aquest sentit, assegura que El Palau ha estat el centre més afectat, però que el conflicte s'estén a altres escoles i instituts.

Per a la federació d'ensenyament de la CGT, ''el mal'' que s'està fent a l'IES El Palau, i per extensió a l'ensenyament públic, ''és enorme i les ferides costaran de cicatritzar''. Per això consideren que la resposta a l'atac s'ha de fer des de la ''defensa ferma'' dels centres, amb la màxima unitat de tota la comunitat educativa.

En el comunicat, la CGT critica que el ministeri hagi fet públics els requeriments dels casos de suposadament adoctrinament que s'estan investigant i que els hagi enviat als mitjans de comunicació amb el nom dels centres, pels ''perjudicis'' que això suposa i ''els greus problemes de convivència'' que pot generar entre el professorat i els centres. Segons la CGT, la intenció d'aquesta persecució és la de ''fer callar tots els docents'', així com ''silenciar el debat i el diàleg a les aules i generar desconfiança i problemes de convivència als centres educatius''.

El sindicat qualifica de ''greu'' aquest atac a tot el col·lectiu docent i a la comunitat educativa en general. Recalca que és un atac ''als pilars bàsics'' de l'educació i la societat, i per això demana unitat i suport als docents d'El Palau per poder ''educar sense por''.

stats