Transport públic
Societat 16/02/2012

Promobilletes tornarà a oferir T-10 amb descompte a partir de la setmana que ve, i en català

Els responsables de la web anuncien que la reobriran després d'assegurar-se que no cometen cap il·legalitat. Els descomptes seran d'entre el 10% i el 50%

Ara
2 min

BarcelonaPromobilletes tornarà a funcionar a partir de dijous o divendres de la setmana que ve. A més, a partir d'ara la pàgina estarà disponible en català, segons ha explicat a l'ARA Guillem Mateos, un dels dos fundadors d'aquest portal, que ofereix bitllets de transport públic amb descomptes d'entre el 10% i el 50% gràcies a l'aportació de patrocinadors que cobririen una part del preu.

Després de posar-se en funcionament a principis de gener, la web ha estat tancada durant un mes, arran d'una reunió amb representants de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Segons ha explicat Mateos, l'ATM els va plantejar "els dubtes que els provocava la proposta", i per aquest motiu els creadors de la pàgina van optar per "buscar l'assessorament pertinent" per tal d'"estar segurs que no hi hauria inconvenients, fer els ajustos pertinents i poder reobrir".

Mateos ha deixat clar que "tot i que van sortir alguns comentaris de certes il·legalitats", no hi han trobat "cap problema d'aquesta mena". Segons ell, només s'han fet "uns quants ajustos tècnics" per poder assumir l'elevat nombre de visites que la pàgina va rebre durant els primers dies en què va estar en funcionament, a més de modificar lleugerament el model de funcionament i de traduir la pàgina al català. El concepte, però, "segueix sent el mateix".

La voluntat dels responsables de la pàgina, diu Mateos, és que tothom "s'hi senti còmode i en surti beneficiat". "ATM segueix percebent els mateixos diners pels bitllets, no fem cap cosa estranya i no suposem cap perjudici econòmic per a l'usuari", assenyala, i pronostica que "potser fins i tot es vendran més bitllets". Mateos afirma també que "si hi ha algun actor que en surt perjudicat", treballaran per resoldre-ho, però assegura que, per ara, no en tenen constància.

Pel que fa als patrocinadors, Mateos assegura que hi ha "bastants anunciants interessats", i que seran aquestes empreses les que, en funció del que estiguin disposades a oferir, determinaran el descompte exacte amb què es pot oferir cada lot de bitllets.

Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha opinat al mateix programa que aquesta iniciativa és "una equivocació", ja que "el transport públic té un preu", i d'aquesta manera es convenç la gent del contrari. Trias no ha volgut valorar si la proposta de Promobilletes és legal o no, però considera que "no té lògica", i ha assegurat que l'Ajuntament "intenta fer totes les iniciatives possibles perquè el transport públic costi el mínim als usuaris". "El que és evident és que això té un cost, i el que no es pot fer és deixar una pila de dèficit perquè el paguin els nostres néts", ha sentenciat l'alcalde.

stats