SOCIETAT
Societat 16/06/2011

Puig desafia Arcadi Oliveres i amenaça de querellar-s'hi per haver "calumniat la policia"

El conseller d'Interior vol que el president de Justícia i Pau es retracti. També qualifica de "fals" el vídeo difós a YouTube sobre els policies que els indignats acusen de provocar els aldarulls

Redacció
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha avançat que el seu departament pensa investigar si el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ha pogut cometre algun delicte de "calúmnies" contra els Mossos d'Esquadra. Oliveres, que ahir va fer una roda de premsa per valorar els incidents que s'havien produït a l'entorn del Parlament, va comentar que en altres manifestacions anteriors a les de les protestes dels indignats hi havia policies infiltrats que fomentaven la violència dels més extremistes.

"És una falsedat", s'ha queixat Puig, que ha dit que espera que Oliveres, a qui ha reconegut el seu prestigi intel·lectual, rectifiqui aquestes "calúmnies".

Igualment, el conseller ha qualificat de "muntatge" i "fals" el vídeo penjat a YouTube en el qual s'acusa agents dels Mossos d'Esquadra de paisà infiltrats entre els 'indignats' d'escalfar els ànims perquè hi hagués incidents.

Segons el conseller, és cert que hi ha agents de paisà a les manifestacions, com de fet s'ha vist en múltiples ocasions, i ha matisat que són agents que "arrisquen la seva integritat" per aconseguir el màxim d'informació possible i ha afegit que els "professionals del delicte" sempre intenten identificar-los.

De fet, fonts del moviment dels indignats consultades per aquest diari i els membres de l'assemblea que han participat en la tertúlia de RAC 1 aquest matí han admès que no hi ha cap prova que els incidents fossin provocats per policies infiltrats i que el vídeo no demostra res. Segons aquestes fonts, el vídeo ha estat enregistrat, subtitulat –és en els subtítols on s'acusa els mossos de rebentar la mobilització– i difós per un particular no identificat.

stats