Societat 14/03/2013

Rajoy s'escuda en l'antiguitat de la llei hipotecària i només hi veu "problemes de procediment"

El president espanyol diu que els serveis jurídics de l'Estat estan estudiant la sentència europea que critica la norma espanyola i es "procurarà" adaptar-la

Acn
1 min
Mariano Rajoy, a Brussel·les / EFE

BarcelonaEl president espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dijous que l'Estat "lògicament" complirà la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre els desnonaments. En declaracions a la premsa des de Brussel·les, Rajoy ha dit que els serveis jurídics espanyols estan estudiant el document del tribunal per intentar trobar els "problemes de procediment" que té la llei espanyola i solucionar-los.

"Em diuen que hi ha alguns problemes de procediment que intentarem resoldre, és una llei que ja té molts anys", ha assenyalat el president espanyol. "Procurarem adequar-nos al que se'ns diu", ha afegit Rajoy.

Aquest dijous, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha declarat que la llei hipotecària espanyola és "abusiva" pel que fa als desnonaments i que resulta contrària al dret comunitari. En els seus primers comentaris sobre la sentència, el president espanyol, Mariano Rajoy, ha admès que encara no ha tingut temps d'analitzar el document, però ha afirmat que el govern espanyol l'acatarà.

"Jo no vull parlar de les coses sense tenir un absolut coneixement de causa, i ara mateix no el tinc, ho estan estudiant. Però nosaltres lògicament complirem el que diuen les sentències", ha assegurat des de Brussel·les, on participa en la reunió del Partit Popular Europeu i en la cimera de caps d'estat i de govern de la UE.

Rajoy ha explicat que "aprofitant" que ara hi ha "la tramitació d'un reial decret llei al Congrés per millorar la situació" dels desnonaments, el seu executiu intentarà "adequar-lo la llei al que es demana" en la sentència publicada aquest dijous pel Tribunal de Luxemburg.

stats