Reaccions a la sentència del Suprem
Societat 22/12/2010

Preocupació al món universitari

Terricabras es mostra preocupat per aquesta sentència "terrible". El model funciona i "el català no ha estat mai imposat", defensa un catedràtic de l'Autònoma de Madrid

Marta Bausells
1 min

BarcelonaA les reaccions unitàries de la societat civil s'hi sumen les declaracions de persones destacades de l'àmbit educatiu, recollides per l'ARA. El filòsof Josep Maria Terricabras, catedràtic a la Universitat de Girona, ha expressat la seva indignació: "Ho trobo terrorífic, terrible". Per Terricabras, això suposaria "introduir la dualitat lingüística al sistema educatiu català", cosa que troba "molt preocupant". El filòsof és partidari d'iniciar una campanya de mobilitzacions.

Juan Carlos Moreno Cabrera, catedràtic de Lingüística General a la Universitat Autònoma de Madrid, lamenta que es posi en perill "la política lingüística del poble català, que no és altra que la que han votat els seus ciutadans a les urnes i ha validat el seu Parlament diverses vegades"."El català no ha sigut mai imposat, ha estat la voluntat popular el que ha determinat el seu estatus a l'ensenyament", opina Moreno Cabrera.

stats