EL CATALÀ A L'ESCOLA
Societat 02/09/2011

Twitter es rebel·la contra la sentència del castellà a l'escola i fa 'trending topic' #somescola i #jonoacato

Els usuaris de la xarxa protesten contra l'ultimàtum i defensen la immersió lingüística

Redacció
2 min

BarcelonaL'auto del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja ha despertat reaccions a la xarxa i ha convertit en 'trending topic' de Twitter a Espanya els hashtags #somescola i #jonoacato, contra l'ultimàtum al Govern perquè el castellà sigui llengua vehicular a l'escola. El hashtag més usat ha estat #jonoacato, amb uns 216 tuits per hora, segons followthehashtag, i ha arribat a estar al primer lloc entre els trending topics estatals. També ha fet fortuna #somescola (que ha estat segon trending topic) o #escolaencatala, i molts usuaris n'han recuperat altres que van triomfar en dies anteriors, com #tenimpressa, #jovullvotaradéuespanya. 'TJSC' també es troba entre els trending topics a l'Estat espanyol.

La gran majoria van en la mateixa línia: defensen el model d'immersió lingüística i criden a la insubmissió. A continuació, un recull de tuits:

-Si volem una societat cohesionada no podem tenir un model educatiu que segregui per llengua, procedència o color #somescola (@edumartinruiz)

-No podem viure en català ni 24h i ens imposen cast en un àmbit normalitzat? #vahomeva #jonoacato #somescola #jovullvotaradéuEspanya (@aurorabg77)

-L'única raó en contra la immersió no pot ser una altra que el pur nacionalisme anticatalà. Vergonya que Espanya defensi això. #somescola (@Jaume_Mercader)

-Em declaro objectora docent. No penso acatar cap instrucció referida a la sentencia del TC, ni cap requeriment del TSJC #tenimpressa #somescola (@MariamAlio)

-Per coses com les d'avui, fa uns mesos vaig anar a veure el consell escolar del meu (ja ex) institut. #somescola #jonoacato (@oldtown_93)

-La llengua i l'escola és l'eina de cohesió social i d'igualtat d'oportunitats en un futur dels nostres infants. #somescola (@jfreixanet)

-#somescola El català, llengua pròpia del país i de cohesió social. Defensant la dignitat com a país i la mateixa democràcia (@CCOOensenyament)

-Des de Somescola.cat rebutgem la decisió del TSJC i denunciem la persecució del model lingüístic català (@omnium)

stats