Societat 08/07/2012

La rebel·lió de les colles petites

Colles petites com els Castellers de Badalona o els Minyons d'Arboç han aprofitat el cap de setmana per superar rècords i celebrar èxits

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Badalona van fer un dos de set. / Pere Virgili

Les colles petites han aprofitat un cap de setmana d'impàs per posar-se al capdavant del món casteller. Han demostrat que també es pot vibrar amb castells de sis i de set pisos i han seguit l'exemple de les grans superant rècords i celebrant èxits.

Objectiu 3005 complert!

Els Castellers de Badalona han descarregat a Premià de Mar el primer dos de set de la seva història. El castell s'ha mantingut controlat en tot moment si bé els nervis s'han fet notar durant la descarregada. Els micacos ja havien coronat aquesta construcció al novembre de l'any passat al seu primer intent a plaça però han dut a terme una important campanya per superar la millor diada del seu historial i aconseguir així 3005 punts en el Rànquing Estrella que decideix les colles que entraran al concurs de castells de Tarragona.

L'Arboç s'apunta a la moda del set

Els Minyons de l'Arboç han descarregat a Banyeres del Penedès el primer set de set de la seva història. Els de la camisa roja han segellat una gran diada acompanyant aquesta estructura de dos castells de la gamma alta de set com són el cinc i el quatre amb el pilar. Entren, d'aquesta manera, en la pugna per ocupar una de les trenta places que donen dret a participar en el reformat concurs casteller.

Castelldefels més viu que mai

Després d'una important davallada que va mantenir la colla pràcticament inactiva entre els anys 2004 i 2008, i de 14 anys sense descarregar cap castell de set pisos, els Castellers de Castelldefels han aprofitat el seu trentè aniversari per descarregar el primer quatre de set que aconsegueixen des de 1997. Els baixllobregatins han refermat així un projecte que torna a prendre volada.

Un més a la família

Els Castellers de Berga van estrenar ahir dissabte la camisa blava. La colla va ser batejada pels Castellers de Sabadell i els de Solsona i en la seva primera actuació va poder descarregar tres castells diferents de sis pisos.

Les colles grans no s'aturen

Els Castellers de Vilafranca no descansen, dissabte van descarregar el tres de nou que fa dos cents en la seva història. Els Xiquets de Tarragona van folrar el dos en la mateixa actuació i els Capgrossos de Mataró van fer un pas endavant descarregant tant el dos com el cinc de vuit, a Premià, i coronant el primer quatre de vuit amb agulla des del juny de 2010.

stats