SOCIETAT
Societat 29/04/2012

Lluís Recoder: "Una Espanya intervinguda invertiria millor en infraestructures"

En una entrevista a l'ARA, el conseller de Territori i Sostenibilitat es mostra molt crític amb la manera com el govern espanyol prioritza les inversions en infraestructures

Carles Capdevila / Joan Serra
1 min
Lluís Recoder

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, exposa aquest diumenge a l'ARA el seu malestar pel fet que els pressupostos de l'Estat no dotin Catalunya dels recursos necessaris per executar els projectes prioritaris en matèria d'infraestructures. Aquestes són algunes de les reflexions més rellevants de Recoder.

Inversions: "Malgrat que s'esforcin a insistir que que són els pressupostos de la recuperació econòmica, aquests pressupostos, en matèria d'infraestructures, prescindeixen totalment de la situació de crisi. Invertir en trens d'alta velocitat fa pujar la prima de risc espanyola i, en canvi, invertir en corredors ferroviaris de transport de mercaderies la fa baixar. No tinc cap mena de dubte que una Espanya intervinguda invertiria millor en infraestructures".

Amenaça d'intervenció: "Abans d'intervenir Catalunya, han d'intervenir moltes comunitats. La intervenció de Catalunya no és possible perquè l'Estat no té autoritat moral per intervenir-nos".

La relació amb Espanya: "Si no hi ha una correcció del rumb del govern espanyol, ens haurem de plantar, i això exigeix una reflexió. Estem en una situació financera molt compromesa, i ens neguen el pa i la sal".

Podeu llegir l'entrevista a l'Ara Premium

stats