SOCIETAT
Societat 19/05/2011

Recoder anuncia una nova línia de Rodalies entre Martorell i Granollers sense passar per Barcelona

Es dirà R8 i tindrà un tren per hora i sentit. Només li manca l'autorització d'Adif. A més, la R1 i la R8 augmentaran freqüències per funcionar de manera similar al metro

Efe
1 min

MontgatEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat aquest dijous la posada en marxa el pròxim 26 de juny d'una nova línia de Rodalies, la R8, entre Martorell, a la comarca del Baix Llobregat, i Granollers, al Vallès Oriental, sense passar per Barcelona. El conseller ha anunciat també un canvi de configuració a la xarxa de Rodalies de Barcelona per millorar l'oferta als usuaris, que passa per homogeneïtzar freqüències a les línies R1, la del Maresme, i R4, la del Vallès, que funcionaran de manera similar al metro.


Recoder ha anunciat la creació d'una nova línia, la R8, a la qual només li cal una autorització d'Adif, com la primera línia no radial de Rodalies, ja que ni comença ni acaba ni passa per Barcelona. La nova línia connectarà les estacions de Martorell, Castellbisbal, Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola Universitat, Mollet, Sant Fost, Montmeló i Granollers Centre, tindrà un tren per hora i sentit i amb prou feines requereix inversió, perquè s'ha organitzat a partir d'aquesta nova configuració dels serveis de Rodalies.

Pel que fa a l'augment de les freqüències, Recoder ha explicat que a la R1 no hi haurà més de deu minuts entre comboi i comboi al llarg del dia. En les hores punta, la freqüència de pas serà de sis minuts. A la R4, l'espera màxima serà de 15 minuts i a hora punta passarà un tren cada deu minuts. “No tenim les competències que desitjaríem, però millorarem tot allò que puguem millorar, en relació amb l’oferta horària i de freqüències i la qualitat del servei”, ha reblat el conseller.

stats