Societat 08/07/2016

La reforma horària farà créixer la productivitat un 30%, segons els seus impulsors

Es preveu aprovar la llei de modificació de l'horari abans d'acabar el 2016, perquè entri en vigor al setembre del 2017

Ara
2 min
Laura Vílchez (C’s), Gemma Lienas (CSQP), Fabian Mohedano (JxS), Eva Martínez (PSC) i Fernando Sánchez (PP), en una imatge d'arxiu

Barcelona"Un 30% més de productivitat laboral". Aquest és l'efecte que tindria la modificació horària segons ha afirmat un dels seus promotors, el diputat de Junts Pel Sí Fabián Mohedano, en la presentació de les conclusions de l'Anuari 2015 de la Reforma Horària presentat aquest divendres. Tal com recull l'ACN, està previst que la llei s'aprovi abans d'acabar l'any, amb l'objectiu que al setembre del 2017 ja estigui en vigor.

Segons l'informe, que compta amb el suport de 39 ajuntaments i 27 empreses, Catalunya es troba "a la cua de la productivitat europea". La reforma horària permetria, en aquest sentit, "reduir l'absentisme injustificat a la feina, millorar el clima laboral i crear un millor estat general a l'empresa". En aquest sentit, el president de l'Associació Catalana de Direcció de Recursos Humans, Ricardo Alfaro, ha puntualitzat que "les extensions de les jornades laborals són inversament proporcionals a la productivitat de les respectives empreses".

L'Anuari també revela que un 67% de les companyies "tenen predisposició per facilitar la conciliació". En aquest sentit, Lluís Casado, del consell assessor de la Reforma Horària, ha cridat a les empreses privades a sumar-se a un Pacte Nacional per fer possible la modificació que reclamen. Els defensors de la reforma afegeixen que la productivitat "no depèn de la quantitat d'hores" sinó de "la qualitat de l'organització del treball", i ho exemplifiquen amb què els catalans treballen "250 hores més a l'any que els alemanys".

Un de cada cinc treballadors encara estan a la feina a les 19h

Segons les dades del mateix informe, un 27% de les persones ocupades de forma remunerada són al seu lloc del treball a les 8h del matí, una xifra que puja al 55% a les 11h, i això fa que un de cada cinc treballadors a les 19h encara no hagi sortit de la feina.

Per la seva banda, la vicepresidenta Neus Munté ha conclòs que el Govern encarregarà una enquesta al Centre d'Estudis d'opinió (CEO) per saber quin suport té la reforma i, si cal, "convèncer els indecisos" davant aquesta modificació. Amb aquest objectiu, es convocarà al març del 2017, abans d'aprovar la llei, el Pacte Nacional dels Horaris.

stats