SOCIETAT
Societat 05/10/2011

L'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí cobra per atendre accidentats de trànsit

El centre sanitari ho atribueix a un error i admet que hi ha almenys sis pacients afectats. Els imports facturats oscil·len entre els 60 i els 239,40 euros

Josep Ferrer
1 min
60 EUROS Xavier López mostra la factura que li van cobrar per ser atès de les ferides en un accident de quad, l'1 de juliol.

Sant Joan DespíL'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí ha cobrat els serveis d'urgències a alguns pacients que havien ingressat al centre des del passat mes de juliol després de patir accidents de trànsit. Les factures oscil·len entre els 60 i els 239,40 euros, segons el tipus d'atenció rebuda. L'hospital ha admès aquesta pràctica, però l'atribueix a un error provocat per un "excés de zel" del seu personal. El Consorci Sanitari Integral (CSI), que és l'organisme que gestiona el centre, reconeix que hi hauria almenys sis pacients afectats i reitera que, en tots els casos, s'ha iniciat el procediment per retornar els diners als usuaris.

Tres dels accidentats atesos al Moisès Broggi relaten a l'edició de paper de l'ARA la seva sorpresa quan, en ser donats d'alta, van rebre una factura i es van veure obligats a pagar, sense que se'ls donés cap més explicació. Una de les pacients, per exemple, no portava diners en efectiu al damunt i va haver de ser el seu pare qui pagués amb targeta de crèdit. L'hospital assegura que ja s'ha disculpat.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats