Societat Sanitat 13/05/2022

"Com anar a Port Aventura sense sortir de l'hospital"

Els nens i nenes ingressats a la Vall d'Hebron i el personal sanitari celebren el Dia Mundial del Nen Hospitalitzat

Gerard Mira
2 min
Alguns sanitaris ajuden una nena a penjar el seu mural a l'Hospital de la Vall d'Hebron

BarcelonaDes de sempre hem associat l'hospital com un lloc gris, trist, ple de males notícies. Però, de vegades, també pot ser un lloc ple de colors. És el que han intentat a la Vall d'Hebron per commemorar el Dia Mundial del Nen Hospitalitzat: la plaça de l'Hospital Infantil s'ha omplert dels somriures de nens i nenes, de les seves famílies i de tot el personal sanitari que treballa incansablement per al seu benestar. Des del més petit fins al més gran. "Sortir de l'habitació i veure coses diferents és com fer una escapada a Port Aventura", ha explicat Maria Àngels Aceituno, infermera especialista en pediatria.

A la Vall d'Hebron hi ha 169 pacients infantils ingressats en aquest moment. "És un dia per celebrar tota la feina que fan els nens i nenes lluitant cada dia", explica Aceituno, que avui s'ha encarregat de llegir el pregó d'obertura de la festa commemorativa. "I no ens podem oblidar dels adolescents", ha afegit. Els infants que fan vida a l'hospital han dibuixat un enorme mural que ha omplert de colors els passadissos del que és ara casa seva. "No tots poden baixar a la festa, però d'aquesta manera tots els que poden hi participen", comenta la infermera.

Un grup d'animadors, a la Vall d'Hebron

Sota el sol picant de maig s'han pogut veure actuacions de màgia a càrrec de l'Associació Catalana d'Aficionats de Màgia i la gent ballava al son d'Un beso redondo, la cançó del grup Conchita, i d'Un mar de besos, del grup Bombai. La Kayla, una nena de sols quatre anys que ja ha viscut un trasplantament de fetge i està pendent d'una segona intervenció, ballava i es movia amb una felicitat radiant. "Per a ella aquests moments són la cosa més important. La fan molt feliç", explica la mare somrient de veure com gaudeix la seva filla.

Riure malgrat tot

Però la principal atracció del dia han sigut els soldats de la Legió 501 de la pel·lícula Star Wars. Un grupet de persones disfressades dels millors personatges de la sèrie han arribat d'una galàxia molt i molt llunyana per fer-se fotos i xerrar amb els nens i nenes. "És molt bonic veure'ls riure i passar-s'ho bé quan et venen a buscar", comenta un dels soldats, que també ha visitat a l'habitació tots els infants que no podien baixar a la festa.

La celebració s'ha tancat amb la unió de tots els assistents per llançar un petó enorme a la porta de l'hospital. "És una manera de sumar esforços i continuar treballant tots junts per millorar cada dia el benestar dels nens", comentava una infermera.

El Dia Mundial del Nen Hospitalitzat se celebra des del 2015 per commemorar que el 13 de maig del 1986 el Parlament Europeu va aprovar la Carta dels Drets del Nen Hospitalitzat. "Cada any que passa treballem per millorar l'estada dels més petits que passen per les nostres mans", explica Aceituno: "Amb aquest dia també volem donar visibilitat i sensibilitzar la societat sobre la realitat d'aquestes famílies".

stats