SOCIETAT
Societat 23/04/2013

El comitè d'empresa de Sant Pau demana formalment el cessament de Xavier Pomés

En una carta assenyalen que des que el màxim responsable del centre va arribar a Sant Pau el 2012 no els consta que hagi fet res per millorar el finançament ni la situació del centre

Efe
2 min

BarcelonaEl comitè d'empresa de la Fundació Privada de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha demanat formalment a la Molt Il·lustre Administració, la MIA, l'òrgan de govern de Sant Pau, el cessament de Xavier Pomés com a màxim responsable del centre.

En una carta que han remès integrants d'aquesta fundació a la MIA, i que també han fet arribar al president de la Generalitat, Artur Mas, a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i al capítol catedralici de la ciutat de Barcelona, s'assenyala que des que Pomés va arribar a Sant Pau el 2012 no els consta que hagi fet res per millorar el finançament ni la situació del centre.

Segons ha explicat a Efe la presidenta del comitè d'empresa, Carme Pérez, Pomés hauria d'haver vetllat pels interessos de la fundació i de l'hospital, haver trobat recursos i millorat la gestió i les condicions dels professionals, i no culpar els representants de la situació de crisi per què travessa el centre.

Després d'assenyalar que els sembla "inadmissible i vergonyosa" l'actitud de Xavier Pomés, el comitè recorda en la seva carta que un gestor del seu nivell és el que pren les decisions de gestió i que l'hospital no es mereix tenir una persona així com a màxim responsable.

Pérez ha recordat que l'hospital travessa una situació de crisi perquè, des de 1991, té molt mala gestió i els òrgans de control, del protectorat i de les institucions que haurien de vetllar per ell "no han fet res".

Per la representació social, el finançament de Sant Pau ha de ser, com a mínim, el dels centres del seu nivell i ha de comptar amb una gestió adequada, però denuncien que l'únic que es duu a terme són mesures de contenció salarial que, encara que calguin, no són suficients.

Xavier Pomés, que presideix la fundació que gestiona l'hospital, va enviar ahir una carta a tots els treballadors del centre comunicant la renúncia del director gerent, Xavier Corbella, i relacionant la seva dimissió amb la situació de tensió laboral que es viu en l'històric centre sanitari.

La carta de Pomés alerta que la situació del centre és cada vegada més complicada i reitera que s'està davant l'última oportunitat per donar-li la volta a una situació que, si segueix així, posa en dubte el futur del centre sanitari tal com es coneix en l'actualitat.

El patronat que gestiona l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona va demanar fa dues setmanes a la Generalitat que intervingui temporalment el centre per garantir la seva viabilitat i que avali les actuacions del seu equip directiu.

stats