TERRITORI
Societat 16/02/2011

'Segresten' la imatge del rei de l'Ajuntament d'Olot

El Front Unitari per l'Emancipació de la Terra ha robat la fotografia del rei d'Espanya de la sala de plens de l'Ajuntament d'Olot per demanar la república catalana

Redacció
1 min
La imatge del retrat del rei 'segrestat' difosa pel FUET

OlotEl fins ara desconegut Front Unitari per l'Emancipació de la Terra (FUET) d'Olot ha "segrestat" la fotografia del rei d'Espanya que, tal com recull la llei, penjava a la sala de plens de l'Ajuntament d'Olot. Segons el FUET, com explica explica el portal Llibertat-cat, es tracta d'una acció d'alliberament i no pensen tornar la imatge fins que es proclami la república catalana, s'eliminin els títols nobiliaris del país, es retirin tots els símbols feixistes i els dels seus hereus i s'il·legalitzi la Fundació Príncep de Girona.

Fonts de l'Ajuntament d'Olot expliquen que el robatori es va produir fa més d'un mes, segons publica El Punt, i que ja han demanat una fotografia nova a la casa reial espanyola per tornar a complir la llei. El cost de la nova imatge és de deu euros, amb les despeses de tramesa incloses. Es dóna la casualitat que, en aquests moments, a la sala de plens d'Olot no hi ha cap de les fotografies oficials, perquè encara està pendent de penjar-se la del nou president de la Generalitat, Artur Mas. No és el primer cop que segresten imatges monàrquiques. A Valls, per exemple, van robar el bust que presidia la sala de plens per exigir la independència de Catalunya.

stats