Societat 10/07/2014

L'expresident de la comercialitzadora d'armes de l'Estat, entre els detinguts per un contracte fraudulent amb Angola

José Ignacio Encinas, expresident de la comercialitzadora depenent de la Societat Estatal de Participacions Industrials, entre els 9 detinguts en una operació desplegada per la Guàrdia Civil

Europa Press
2 min

MadridJosé Ignacio Encinas Charro, l'expresident de DEFEX, comercialitzadora dels productors d'armament espanyols depenent de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), es troba entre els 9 detinguts a Espanya en l'operació desplegada per la Guàrdia Civil contra una organització criminal acusada de defraudar quantitats milionàries d'un contracte per al subministrament de material policial amb Angola subscrit per una Unió Temporal d'Empreses (UTE), han informat a Europa Press fonts de la investigació.

Entre els 10 arrestats en l'operació, anomenada 'Angola', figuren, a més, diversos alts càrrecs de la companyia Cueto Group International, entre ells la seva directora del Departament Internacional, Iciar de Yraola.

DEFEX i Cueto van constituir el juny de 2008 la UTE ara investigada per subministrar d'equipament de la Policia Nacional de la República d'Angola. En aquell moment Alzines Charro ocupava els càrrecs de president, conseller i apoderat en DEFEX, que va assumir el 1991 i mantindria fins a l'any 2012.

L'operatiu ha provocat també l'arrest a Luxemburg de Beatriz García Paesa, neboda de l'ex col·laborador del Ministeri de l'Interior Francisco Paesa, que va fer d'intermediaro en el lliurament de l'exdirector de la Guàrdia Civil Luis Roldán. Una agència de detectius va localitzar al novembre de 2004 en aquest país europeu. El nom de Paesa va aparèixer en diverses ocasions en les investigacions dutes a terme per l'Audiència Nacional sobre la venda il·legal d'armes a Angola per part de membres dels Grups Antiterroristes d'Alliberament.

Segons la Guàrdia Civil, l'organització criminal desarticulada ara es dedicava a defraudar quantitats milionàries en contractes internacionals. Els responsables de la UTE, en col·laboració amb el despatx d'advocats luxemburguès en què treballa García Paesa, van desviar presumptament desenes de milions d'euros a través de Nova Zelanda, Gibraltar, Hong Kong, Suïssa, Singapur, Illes Caiman, Madeira, Angola i Luxemburg.

stats