Societat 13/05/2019

Servei de vigilància al parc del Besòs per reduir la presència de xeringues

L'AMB va retirar els gronxadors fins que es milloressin les condicions de seguretat

Ara
1 min
Dues treballadores de Creu Roja recullen xeringues del Parc del Besòs

BarcelonaEl parc del Besòs disposa des d'avui d'un servei format per dos vigilants i una unitat canina per "garantir la seguretat" a la zona. La mesura s'aplica després que la presència de xeringues s'hagi més que duplicat en aquest parc, situat a la Mina: el 2017 s'hi van recollir 6.467 xeringues, i el 2018, 15.699. El servei es fa cada dia de 13.30 h a 21.30 h i l'ha posat en marxa l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que gestiona el parc, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, que n'és el propietari.

L'augment de les xeringues ha provocat que s'hagin arribat a tancar dues de les tres zones infantils que tenia el parc, a més de retirar-ne els gronxadors. La decisió es va prendre pel risc que suposen les xeringues per als infants, alhora que les associacions de veïns de Sant Adrià reclamaven més vigilància. De fet, tot i que hi ha una comissaria dels Mossos d'Esquadra just davant del parc, no hi ha cap agent supervisant la zona, una tasca que ara faran els vigilants de seguretat.

Des de fa més d'un any, al parc també hi ha un servei d'educadors de carrer de la Creu Roja que recullen residus i intenten derivar els drogodependents a la sala de venipunció o garantir que no deixin xeringues per terra.

stats