Societat 19/02/2018

Set mossos a judici acusats d'agredir a cops de porra tres manifestants durant el desallotjament de Can Vies

L'acusació particular demana fins a 15 anys de presó per als agents

Ara
2 min
Un ferit amb els incidents amb els Mossos / FERRAN FORNÉ

BarcelonaSet agents dels Mossos d'Esquadra s'asseuran al banc dels acusats el 30 d'abril acusats d'agredir a cops de porra dins d'un portal tres manifestants quan tornaven a casa després de la tercera nit de protestes pel desallotjament del centre de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona, el maig del 2014. L'acusació particular demana fins a quinze anys de presó per als agents. La fiscalia, que només acusa cinc dels policies, sol·licita entre un i set anys de condemna per als mossos processats.

Segons els denunciats, els agents els van perseguir i acorralar en un dels portals del barri. En el seu escrit d'acusació, la fiscalia explica que els tres joves, juntament amb altres ciutadans, eren a prop del portal número 10 de la plaça de Sants i que quan van veure que els agents començaven a córrer cap a ells es van amagar ràpidament dins l'edifici. Els policies acusats haurien accedit bruscament a la finca i els haurien pegat amb la porra.

Els querellants van ser condemnats per haver participat en els aldarulls posteriors al desallotjament, cosa que ells neguen. Aquest dilluns han denunciat juntament amb el seu advocat, David Aranda, i la diputada de la CUP Maria Sirvent que es criminalitzés la seva "dissidència política", en paraules del lletrat dels joves. "Ara es giren els papers", ha assegurat Carles Escrig, un dels joves que hauria resultat ferit. Assegura que l'actuació dels policies va ser "aleatòria i desproporcionada".

Les acusacions, que també demanen la inhabilitació dels agents, asseguren que els policies haurien pegat als nois amb la porra als braços, a les cames i a les mans. Un d'ells assegura que va rebre un cop al cap quan va caure al terra. Els policies estan acusats d'un delicte de lesions, vexacions i d'un altre delicte contra la integritat moral.

stats