Societat 13/03/2015

"Vull fer sexe però ell consulta el mòbil": 4 de cada 10 persones s'estimen més l''smartphone' que el sexe

Un estudi de la Universitat de Durham revela que una de cada tres contesta al telèfon durant una relació sexual

Ara
2 min
Quatre de cada deu persones prioritzen l'smartphone a la vida sexual / GETTY

BarcelonaQuin és l'impacte de la tecnologia en la nostra vida sexual i sentimental? Aquesta és la pregunta que es va fer el doctor Mark McCormack, codirector del Centre for Sex, Gender and Sexualities de la Universitat de Durham, a Anglaterra. Per respondre-hi, va parlar amb 30 parelles d'edats compreses entre els 18 i els 55 anys, i el resultat és un estudi que revela els problemes que 'smartphones' i tauletes generen en els dormitoris. I són importants: quatre de cada deu persones prioritzen l''smartphone' per davant de la vida sexual, és a dir, que han posposat una trobada sexual per enviar un missatge o respondre a algú, o simplement per navegar per internet. Una de cada tres contesta al telèfon durant una relació sexual.

Les entrevistes amb els participants, d'una hora de durada, deixen una imatge demolidora, la de parelles que veuen en el mòbil o la tauleta un tercer en discòrdia. "Vull fer sexe però ell consulta el mòbil" és l'afirmació d'una de les persones enquestades, mentre que altres apunten que quan tots dos membres de la parella són al llit però cadascú amb el seu telèfon o tauleta el resultat és que, a efectes pràctics, tots dos ocupen espais allunyats. Junts, però separats per una distància molt clara. La conclusió de l'estudi és que anar al llit amb un mòbil o una 'tablet' pot tenir conseqüències negatives per a la relació de parella.

Paradoxalment, el mateix estudi apunta que la tecnologia juga un paper crucial en la fase romàntica d'una parella que s'acaba de conèixer. És la comunicació amb mòbils la que facilita, i en molts casos fa possible, l'inici o la consolidació d'una relació amorosa. A més, la tecnologia serveix posteriorment per mantenir el contacte, o fins i tot per afegir salsa a la relació: moltes parelles s'han filmat mentre practicaven sexe. Això vol dir que el paper de la tecnologia no té per què ser necessàriament negatiu, sinó que juga un paper positiu en molts casos.

stats