Societat 19/07/2013

El sistema de pagament al parc Güell s'estrenarà el 25 d'octubre

L'entrada general valdrà vuit euros a la taquilla i set a través de la nova web del parc, on es podrà comprar a partir de dilluns

Maria Ortega
2 min
El Parc Güell de Barcelona / ACN

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ja té apamat el sistema de restricció d'accés al parc Güell, que entrarà en funcionament el 25 d'octubre. L'objectiu, asseguren, és fer front a la massificació i controlar, en aquest sentit, que cada hora no hi hagi més de 800 persones a la zona monumental, que suposa el 7,9% de la superfície del parc, i es tancarà amb un sistema de cintes i torns.

L'entrada general valdrà 8 euros a les taquilles i caixers i set si es compra de manera anticipada a través de la web que el parc acaba d'estrenar. Els menors de set anys no pagaran i hi haurà descomptes per als menors de 12 anys i els majors de 65 −pagaran 5,60 o 4,90 euros a taquilla i a la web− i per a grups. Els usuaris de la targeta rosa tindran entrada gratuïta. La reserva a la web es pot fer tres mesos abans de la visita i estaran ja disponibles a partir de dilluns.

Els 70.000 veïns empadronats als barris adjacents al parc tindran accés lliure per mitjà d'una targeta personal. Rebran a casa una carta informativa que els servirà per activar l'acreditació. Els alumnes, professors i personal de les escoles d'aquest àmbit també tindran targeta d'accés si la sol.liciten per poder-hi fer activitats. Les escoles de la ciutat tindran la visita de franc si la demanen amb antelació.

La resta de persones es poden registrar al nou servei Gaudir+BCN i tindran dret a una entrada gratuïta a la zona monumental del parc i a una ruta guiada a per la ciutat un cop l'any. Aquesta és la fórmula que ha trobat el consistori perquè els barcelonins tinguin accés gratuït a la zona.

La inversió per adaptar la zona a la nova regulació ha costat 3 milions d'euros.

stats