Societat 03/01/2020

Quasi 4.000 sol·licituds per entrar a la ZBE

Són conductors que no poden accedir a la zona de baixes emissions perquè el seu vehicle no compleix els requisits

Ara
1 min
Els vehicles que no tenen etiqueta ambiental no poden circular per Barcelona. A la imatge, un cotxe i un autobús elèctric.

BarcelonaProp de 4.000 conductors que no poden accedir a la zona de baixes emissions (ZBE) de Barcelona perquè el seu vehicle no compleix els requisits per obtenir una etiqueta ambiental de la direcció general de Trànsit (DGT) han inscrit el seu vehicle al registre d’autoritzacions i exempcions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per sol·licitar els 10 permisos anuals a què tenen dret. En aquest cens també s’inclouen els vehicles personals de mobilitat reduïda -1.090 registres- i una trentena de vehicles de serveis, exempts de complir la restricció.

Segons dades de l’AMB, uns 10.000 conductors van consultar el primer dia de l’àrea protegida si els seus vehicles podien circular dins el perímetre vetat, introduint la seva matrícula a la web oficial de l’organisme. Per ara, 45.000 persones hi han accedit per obtenir informació, superant les 18.000 consultes setmanals. En total, s’han instal·lat un centenar de senyals -40 a les rondes i més de 60 al municipis metropolitans que integren la ZBE- i ja estan en funcionament 56 càmeres a Barcelona i a l’àrea metropolitana.

Londres celebra la mesura

L’alcalde de Londres, Sadiq Khan, va felicitar divendres la seva homòloga barcelonina, Ada Colau, per haver posat en marxa la ZBE. El laborista va qualificar la mesura de “pas ambiciós” per lluitar contra la contaminació. “Estic content de veure que ciutats d’arreu del món s’afegeixen a Londres per abordar aquesta crisi de salut pública”. La capital del Regne Unit va encarir al març el peatge per entrar a la ciutat fins a les 12,5 lliures diàries i va anunciar que quadruplicarà la zona de màxima restricció de cara als pròxims dos anys.

stats