Societat 06/01/2014

Catalunya es juga 91 milions en la rifa de Reis, que estrena el premi extraordinari de 40 milions

Cada català s'ha gastat 12 euros en loteria per al sorteig d'aquest dilluns

Agències
1 min
Cada català juga, de mitjana, dotze euros pel sorteig dels reis / ACN

BarcelonaDesprés de la rifa de Nadal i de la Grossa de Cap d'Any, aquest dilluns arriba el torn de la rifa de Reis, que tanca un cicle marcat per la caiguda de vendes de la loteria espanyola i l'èxit de la catalana. Cada català s'ha gastat, de mitjana, 12 euros en el sorteig d'aquest dilluns. En total, Catalunya ha invertit més de 91 milions d'euros en la loteria del Nen. Superen als catalans els valencians, que inverteixen, de mitjana, 20 euros per habitant.

El primer premi d'aquest sorteig del Nen 2014 serà de dos milions d'euros per sèrie, el segon premi ascendirà al milió d'euros i hi haurà altres 12 premis de 14.000 euros. Com és habitual, el sorteig tindrà lloc a les 12.00 hores pel sistema de bombos múltiples.

Premi extraordinari

Però el sorteig d'avui té una gran novetat: per primer cop es concedirà un premi de 40 milions d'euros a un únic dècim. El premi extraordinari de 40 milions s'escollirà un cop es coneguin les cinc xifres del primer número afortunat i haurà de coincidir amb el número, sèrie i fracció escollits.

L'estadística de la rifa

Pel que fa a la freqüència del reintegrament del primer premi en aquest tipus de sorteig, el 0 ha estat el número més repetit, després de sortir 20 vegades, seguit del 7 i el 9 (tretze vegades cadascun) i el 6, amb 10. Contràriament, el número 3 ha estat el menys premiat, després de sortir mitja dotzena de vegades. Per poblacions, Madrid i Barcelona han estat les més premiades.

stats